Samsung’tan 128 GB microSD hafıza kartı geldi!

samsung pro plus 128 gb microSD kart

Popüler akıllı telefon üreticisi Samsung, dünyanın en hızlı microSD kartını duyurdu. Samsung Pro Plus serisi altında duyurulan microSD kartın kapasitesi tam 128 GB. Bu karta ait detaylar haberimizde.

samsung-pro-plus-128-gb-microSD-kart

Mobil dünyanın ihtiyaçları değiştikçe, diğer ürünlerin özellikleri de değişiyor. MicroSD kart konusunda 128 GB şaşırtıcı bir gelişme değil ancak Samsung, bu konuda dikkat çeken bir çözüm sundu. Pro Plus ailesinden 128 GB kapasiteli microSD kart dikkat çekiyor. Yeni MLC NAND yongalarına sahip olan hafıza kartı ayrıca dayanıklılığıyla da ön plana çıkarılmaya çalışılmış.

Samsung Pro Plus 128 GB microSD kafıza kartı, 95 MB/s okuma, 90 MB/s yazma hızına sahip. Bu rakamlar günümüz ihtiyaçlarının ötesinde. Özellikle mobil tarafta zaten bu hızlarda veri kaydetmek için özel bazı işlemler yapıyor olmanız gerekiyor.

Söz konusu microSD hafıza kartı, yüksek depolama alanı ve hızının haricinde aynı zamanda dayanıklılığıyla dikkat çekiyor. Samsung, yüksek derecede ısıya ve X-Ray ışınlarına karşı bu kartın dayanıklı olduğunu söylüyor. X-Ray ışınlarını bilmeyiz ancak yüksek ısı altında çalışabiliyor olması önemli çünkü bu kartın alıcı kitlesinin bir kısmı mobil cihazlarından video çekmeyi seven kullanıcılar olacak.

128 GB depolama alanı ve bu okuma/yazma hızları 4K/30 fps veya 1080p/60 fps videolar için oldukça ideal. Yani cihazınızdan doya doya yüksek kaliteli video kaydı yapmak istiyorsanız bu kart kesinlikle işinizi görecektir. Samsung Pro Plus 128 GB microSD hafıza kartı için belirlenen fiyat 199 dolar.

Google Translate’den beklenen özellik geliyor!