Sony Beyninizi Tokatlayacak!

Akıllı saat giyilebilir teknolojiler için zirve diyorsanız, bu teknolojiyi görmelisiniz…

Sony uzun zamandan beri insan beyni ile yönetebileceği bir sistem üzerinde çalışıyor.Saça yerleştirilen çip ile yeni bir bildirim geldiğinde titreyip kişiye uyarıda bulunarak bilgi verecek olan küçük elektronik parça sosyal medya ortamında hızla yayılmaya başladı. İnsanların ilgisini çekmeyi başaran bu olay eğer gerçekleşirse çok konuşulacağa benziyor.

sony

Küçük çipin yaratacağı etki alanı çok büyük.Telefona sosyal medya ağları üzerinden gelen bildirimde,mesajlar ve maillerde,yeni güncellemelerde ve aklınıza gelebilecek her türlü uyarı da beyine titreşim gönderme özelliği iddiaları ortalarda gezinmekte.Çipin bir de gps özelliği bulunmaktadır. Her yön için farklı bir ses çıkaran çip böylece navigasyon işlemi yapmakta ve bizi gideceğimiz yöne yönlendirmektedir.

Küçük çipi ile büyük olaylar yaratacak olan Sony firması,patent için başvurusunu bile yaptı.Akıllı saatlerinde geçtiğimiz yıl böyle bir patent başvuruları ile ortaya çıktığı düşünülürse bu çılgın teknoloji gerçek olabilir.Peki bunları kimler kullanmak ister? Bilemeyiz…

Facebook, Snapchat Polemiği Devam Ediyor