Sony Action Cam Mini Maceranın Sizi Götürdüğü Her Yerde

Sony Action Cam Mini 4

Sony, sadece 63 gramlık ağırlığı ile mevcut modellerin 2/3 büyüklüğünde olan gelmiş geçmiş en küçük Action Cam Mini’yi görücüye çıkardı. ZEISS Tessar lens, Exmor R CMOS sensör ve Gelişmiş SteadyShot görüntü sabitleme ile muhteşem görüntü kalitesi sağlayan Action Cam Mini, boyundan büyük işler başarıyor.

Sony’nin gelmiş geçmiş en küçük Action Cam’i HDR-AZ1VR, heyecan verici görüntü ve ses kalitesini, sizi bir sonraki maceranıza taşımaya hazır ince bir full HD video kamera içinde sunuyor. İster seyahat ediyor olun, ister dağda yürüyüşe çıkmış, ister bisikletinizi sürüyor, isterse de sadece geziniyor olun, yeni Action Cam Mini, gittiğiniz her yerde muhteşem bakış açısı görüntüleri yakalıyor. Sadece 63 gram ağırlığında olan HDR-AZ1, diğer Action Cam’lerin 2/3’ü büyüklüğünde. Küçücük kasasının içinde, Gelişmiş SteadyShot gibi önde gelen Sony teknolojilerinin birçoğunu içeren cihaz, göz kamaştırıcı Full HD görüntüler, billur gibi stereo ses ve Sony Action Cam’i ünlendiren harika özelliklerini sunuyor. XAVC S formatında 50mbps’lik yüksek bit oranında kayıt yapabilme yeteneği ve 170 derecelik geniş açı lensi ile, HDR-AZ1 boyundan çok büyük işler başarıyor.

Sony-Action-Cam-Mini-3

Action Cam Mini’nin sert, IPX4 muadili sıçrama korumalı tasarımı, şiddetli yağmur veya çamurlu çukurlara aldırış etmiyor. Şayet macera zevkiniz daha ekstrem ise, video kamera ile birlikte verilen su geçirmez kılıf da kameranızı kazara gerçekleşen çarpma ve düşürmelere, kuma, çakıllara ve 5 metreye kadar derinlikte suya batırılmayakarşı da koruyor. Action Cam Mini HDR-AZ1VR paketinde, yeni RM-LVR2V Live-View Uzaktan Kumanda da sunuluyor. Bileğe takılan bu kullanışlı kumanda cihazı ekranı ile sadece çekimlerinizi görüntülemenize imkân vermekle kalmıyor aynı zamanda kamera, başınıza veya gidona takılıyken ayarları kontrol edip değiştirmenize, görüntüleri oynatabilmenize ve silmenize de izin veriyor. Şayet dramatik bir görüş açısı videosu arıyorsanız, uzaktan kumanda size en dolu efekti sunabilmek için 5’e kadar kamerayı kontrol edebiliyor. Ayrıca, artık siz hareket halindeyken kameraya transfer edilebilen GPS verilerini de kaydediyor. Hareket halindeyken uzaktan kumandaya kaydedebilme özelliği, Sony’nin AZ1’de hedeflediği küçük boyutlara ulaşmasını mümkün kılıyor.

Sony-Action-Cam-Mini-2

Kameranın arkadan aydınlatmalı Exmor R CMOS sensörü, uzun bir günün sonunda ışığın azaldığı ortamlarda yaptığınız çekimlerde bile muhteşem canlılıkta, detaylı görüntüler için premium ZEISS lens ve Sony’nin güçlü BIONZ X™ işlemcisi ile bir araya geliyor. Gelişmiş SteadyShot, ister yürüyor ister motosiklet kullanırken hızlı titreşimler yaşıyor olun, istikrarlı görüntüler elde ediyor. HDR-AZ1VR, USTREAM gibi bir gerçek zamanlı veri iletim sitesi üzerinden maceralarınızın videosunu canlı olarak dünyaya aktarabiliyor. Arkadaşlarınızı aksiyonun başlamak üzere olduğundan haberdar etmek için, onlara SNS üzerinden mesaj gönderebiliyor, izleyici sayısını görebiliyor ve gerçek zamanlı veri iletim videosunu bir bellek kartına kaydedebiliyorsunuz.

Sony-Action-Cam-Mini

Genişletilmiş aksesuar yelpazesi, siz dışarıdayken Action Cam Mini’yi kullanmak için hiç olmadığı kadar çok seçenek sunuyor. VCT-BPM1 Sırt Çantası Montaj Kiti, kamerayı güvenli bir şekilde sırt çantasının kayışına bağlıyor. BLT-CHM1 mandallı Kafa Montaj Kiti ise, kamerayı mükemmel bakış açısı çekim çözümü için şapkanıza sağlam bir şekilde sabitlemenizi sağlıyor. SPK-AZ1 Su Geçirmez Kılıf, su sıçramalarından endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelirken NP-BY1 Şarj Edilebilir Pil Paketi ise şarjınızın bitmesi endişesini ortadan kaldırıyor. ACC-TRDCY Aksesuar Kiti bir pil ile USB şarj cihazını bir araya getirirken, ister bisikletçi olun, ister snowboard meraklısı, isterse de sadece heyecan peşinde koşan biri, yaşam tarzınıza uyacak tüm ekstra aksesuarları içeren özel olarak tasarlanmış dört Action Cam Mini kitinden istediğinizi temin edebiliyorsunuz.

HDR-AZ1VR Teknik Özellikler

Görüntü sensörü11,9 megapiksellik (efektif, yaklaşık) 1/2.3-tip arkadan aydınlatmalı Exmor R™ CMOS sensör
Görüntü işlemcisiBIONZ X™
Video formatlarıXAVC S:?1920×1080 60p/50p (50Mbps)

1920×1080 30p/25p (50Mbps)

1920×1080 24p (50Mbps)

MP4:?

PS:? 1920×1080 60p/50p (28Mbps)

HQ:? 1920×1080 30p/25p (16Mbps)

STD:?1280×720 30p/25p (6Mbps)

SSLOW:?1280×720 120p/100p (6Mbps)

VGA:? 640×480 30p/25p (3Mbps)

HS120 (HS100):?1280×720 120p/100p (28Mbps)

Lens tipiZEISS Tessar® F2.8
Görüş açısıSteadyShot® KAPALI: yaklaşık 170°SteadyShot® AÇIK: yaklaşık 120°
Görüntü sabitlemeSteadyShot®
SesStereo mikrofon
GPSVar
TerminalslerÇoklu/Mikro USB Terminali (Mikro USB uyumlu cihazları destekler)
Wi-Fi/NFCVar (Tek dokunuş uzaktan kumanda)
BoyutlarGxYxD 24,2 x 36,0 x 74,0 mm (yaklaşık)
Media card uyumluluğuMP4: Micro SD/SDHC/SDXC Bellek Kartı (Sınıf 4 veya üzeri), Memory Stick Micro™ (Mark 2)XAVC S: Micro SDXC Bellek Kartı (Sınıf 10)
AğırlıkYaklaşık 63g (birlikte verilen pil ile)

Lenovo’nun Yeni Ürünleri IFA 2014′de Görücüye Çıktı