Sony Action Cam ile Uçuş Rekoru

sony action cam mini

Sadece 63 gram ağırlığındaki Sony Action Cam Mini, ZEISS Tessar lens, Exmor R CMOS sensor ve Gelişmiş SteadyShot görüntü sabitleme ile muhteşem görüntü kalitesi sağlayarak boyundan büyük işler başarıyor.

Dünyanın en küçük aksiyon kameralarından olan Sony Action Cam Mini ile kaydedilen uçuş sırasında, coğrafyanın olağanüstü bir kuşbakışı görünümü elde edilerek eşsiz görüntüler yakalandı. Şah Kartal’ın 829,8 metre yüksekliğinde olan Burj Khalifa’nın tepesinden başlayan uçuşu, dünyada bir ilki temsil ederken insan yapımı bir binadan başlayan en yüksekten kaydedilen kuş uçuşu olarak yeni bir dünya rekoru da kırmış oldu.

sony action cam mini 2

Yeni dünya rekorunun sahibi Kartal Darşan, küresel çevre koruma programları yoluyla başarılı şekilde rehabilite edilen tehlike altındaki türlere verilebilecek bir örnek. Dünyanın dört bir yanındaki tehlike altındaki hayvanlar için bir elçi vazifesi görüyor. Bir zamanlar tehlike altındaki türlerin bulunduğu Kırmızı Liste’de yer alan Şah Kartal yok olmaktan kurtarıldı.

sony action cam mini

Freedom Conservation’ın Kartalları, aralarında Paris’teki Eiffel Kulesi (301 m) ve Londra’daki St. Paul Katedrali’nin de bulunduğu Avrupa’daki ikonik yapılardan uçarak rekor sayıda insanın dikkatini kuruluşun doğanın korunmasına yönelik çabalarına çeken eşsiz görüntüler kaydettiler. Freedom Kartalı tarafından kaydedilen görüntüler, 2013 ve 2014’te internette en çok izlenen hayvan görüntüleri oldu.

 

sony action cam mini 3

 

Freedom Kartalları, tehlike altındaki kartalların vahşi yaşama kazandırılma oranını artırmak üzere aralarında çok önemli hayatta kalma becerilerini öğretmek için yamaç paraşütü, kayak ve kanonun da bulunduğu yeni tekniklere öncülük eden dünyaca ünlü Jacques-Olivier Travers tarafından eğitiliyor. Travers, bu çalışmaları sayesinde, “Kartallara uçmayı öğreten adam” olarak tanınıyor.

Lenovo K3 Note Performansıyla Göz Doldurdu