Sonic Forces hayal kırıklığı yarattı

sonic forces

Oyun dünyasının en kült karakterlerinden biri olan Sonic, yeni oyunu Sonic Forces ile bir kez daha oyun severlerin karşısına çıktı. SEGA bünyesindeki Sonic Team tarafından geliştirilen Sonic Forces’ın ilk incelemeleri de yayınlandı. Öyle görünüyor ki yeni Sonic oyunu da beklentileri tam olarak karşılayabilmiş değil.

Sonic Forces bekleneni veremedi

Nintendo için Super Mario neyse, SEGA için de Sonic aynı anlamı ifade ediyor. İki karekerde senelere meydan okuyan ve oldukça geniş bir hayran kitlesine hitap eden marka değerine sahip. Fakat SEGA, Sonic markasını çok da başarılı bir şekilde pazarlayamadı. Nintendo’nun Super Mario’yu pazarlamadaki başarısı bu karakteri ikonik bir hale getirirken, Sonic ise artık unutulmaya yüz tuttu.

SEGA’nın tamamen Sonic oyunlarına odaklanması için kurduğu Sonic Team’da pek başarılı işler çıkaramadı. Sonic Forces ile yeni bir başlangıcın yapılması umuluyordu fakat o da olmadı. Zira oyunun aldığı ilk inceleme puanları pek de gelecek vaat etmiyor. Oyunun inceleme puanlarının genellikle 40 – 60 puan bandında yoğunlaştığını görüyoruz. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri inceleme puanları ile başbaşa bırakalım.

Windows Central 80
Wccftech 80
PlayStation LifeStyle 80
ThisGenGaming 74
Hardcore Gamer 70
Spaziogames 70
IGN 69
Game Informer 65
Areajugones 65
Nintendo Enthusiast 65
GamingBolt 60
PlayStation Universe 60
GameWatcher 60
TheSixthAxis 60
IGN Italy 60
Nintendo Life 60
GameCrate 58
Hobby Consolas 57
CGMagazine 55
Destructoid 55
IGN Spain 55
TrustedReviews 50
GameSpot 50
GamesRadar+ 50
Cubed3 50
Polygon 50
Push Square 40
Metro GameCentral 40