Somon Balığı Bulucu İle Balıklar Tedavi Ediliyor

Somon Balığı Bulucu İle Balıklar Tedavi Ediliyor

Teknoloji dünyasında hep mobil cihaz haberleriyle karşılaşsak da tedavi amaçlı teknolojilere de sıklıkla rastlıyoruz.

Onlardan biri de Injectable Tag. Injactable Tag’in çalışma mantığı ise oldukça ilginç. Bu cihazla Somon Balığını izlemek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

İnsanlar var olduğundan beri zorlu çevre şartları altında hayatta kalabilmek için birbirinden ilginç icatlar yapmışlardır. Bunlardan bazıları doğaya zarar verse bile.

Injectable Tag şu şekilde çalışıyor: İçinde iki adet 217 miligamlık 15 x 3.38 mm ölçülerinde akustik ses vericisi var. Bu vericinin üzeri Somon Balığı yemi ile kaplanmış.

Yaydığı ses ile balığı kendine çeken verici, balığın sahte yemi yemesiyle başarıya ulaşıyor. Burada şaşırabilirsiniz, nasıl olur başarıya ulaşır diyebilirsiniz?

Somon Balığı Bulucu İle Balıklar Tedavi Ediliyor
Somon Balığı Bulucu İle Balıklar Tedavi Ediliyor

Çünkü bu verici balığın karnına yerleşerek sizin daha fazla balığı bulmanıza katkı sağlıyor. Yemlenen balık farkında olmadığı verici ile beraber doğal habitatına gidiyor.

Vericideki hassas alıcılar balığın habitata karıştığı ile ilgili size bilgi veriyor ve böylelikle siz de balığın yerini tespit ederek yaralanan balıkları bulmaya çalışıyorsunuz. Bu cihaz şimdilik hidroelektrik santrallerin zarar verdiği Somon Balıklarını bulmak için kullanılacak.

Galaxy Tab S Pro Yakında Piyasaya Sürülebilir