Balon balığı avlayanlara para ödülü verecekler

balon balığı avlayanlara para ödülü

Akdeniz’de iyice çoğalmaya başlayan balon balığı avlayanlara para ödülü verilmesi düşünülüyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Son dönemlerde balon balığı avlayanlara para ödülü verilmesi ile ilgili bazı haberler geliyordu. Ancak bunlara doğruluk ihtimal vermek pek mümkün değildi. Şimdi ise bakanlık tarafından yapılan bir açıklama ile birlikte, herşey detaylı olarak ortaya çıktı.

Buna göre hem doğal hayatı korumak hem de balıkların azalmasını engellemek için yeni bir karar alındı. Bu karara göre 31 Aralık 2020 tarihine kadar balon balıkları avlanacak. Hatta bakanlık bu konuda daha da ileriye gidip bu balıkları avlayan kişilere para ödülü vereceğini söyledi.

Balon balıklarının kuyrukları kanıt olacak

Yapılan açıklamalara göre 7 Aralık 2020 tarihinden itibaren balon balıklarını yakalayan ve onları avlayarak kuyruklarını toplayan kişilere belirli bir miktar ücret verilecek. Her bir kuyruk için balıkçılara 5 TL ödeme yapılacak.

balon balığı avlayanlara para ödülü

Tarım ve orman bakanlığı tarafından devam ettirilmesi planlanan bu proje, hem doğal hayatı koruyacak hem de Akdeniz’de balık varlığını korumuş olacak. Balıkçılık faaliyetlerinin sorunsuz bir şekilde devam edebilmesi için bu tür çalışmaların zorunlu olduğu tahmin ediliyor.

Balık türlerinin korunması için yetkililer ara sıra bu tür kararlar alabiliyor. Ancak balon balığı Türkiye’de ilk defa böyle bir sorun yarattı. Denizdeki balıkları yiyerek hayatını devam ettiren  balon balıkları, istilacı olarak tanımlanıyor.

Son olarak önemli bir detaya işaret etmek gerekiyor. Sadece ruhsatlı balıkçı gemilerine ve bu alanda ruhsatı olan kişilere ödeme yapılacak. Sizce bu tür önlemler ekolojik dengeyi bozacak mı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.