Snapdragon 8150 performans testinde ortaya çıktı

snapdragon 8150

Qualcomm’un 7nm üretim süreciyle geliştirdiği 5G destekli yeni nesil yonga seti Snapdragon 8150 performans testinde ortaya çıktı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon pazarının geneline baktığımızda, yonga seti üzerine odaklanmış birkaç üreticinin olduğunu görüyoruz. Bunların başında ise Qualcomm geliyor. Sektördeki üreticilerin büyük bir bölümü, yonga seti tarafında Qualcomm’u tercih ediyorlar. Kendi yonga setlerini üreten Apple, Huawei ve Samsung gibi isimleri listeden çıkardığımızda, geri kalan üreticilerin büyük bir bölümünün Qualcomm’u tercih ettiğini söyleyebiliriz.

Amerika merkezli çip üreticisinin önümüzdeki sene kullanıma sunacağı Snapdragon 8150 yonga seti, hiç şüphesiz pek çok amiral gemisi modelinde boy gösterecektir. Peki Qualcomm’un 7nm’lik ilk yonga seti olan Snapdragon 8150 nasıl bir performansa sahip.

7nm’lik Snapdragon 8150 performans testinde!

Henüz geliştirme aşamasında olan yonga seti geçtiğimiz gün performans testinde ortaya çıktı. Test sonuçlarına göre, 8150 tek çekirdek testlerinde oldukça başarılı bir performansa sahip. Keza Snapdragon 8150, Apple’ın 12 Bionic yonga setini geçemese de Huawei’nin Kirin 980’nini geride bırakmış durumda.

Çok çekirdek testinde ise işin rengi biraz daha değişiyor. Zira 8150’nin çok çekirdek performansı, tek çekirdek performansına oranla hayli düşük kalmış.

Tabi ki burada şu noktayı atlamamak gerekiyor. Bu yonga seti henüz geliştirme aşamasında. Dolayısıyla bu geliştirme aşaması sona ermeden, performans anlamında kesin yargılara varmak çok doğru olmayacaktır. Ayrıca aynı yonga setinin, farklı modellerde, çok farklı performanslara imza attığını da unutmamak gerekiyor.

Yeni iPad Pro performans testinde rekor kırdı