Helio P80 kullanan ilk telefon Oppo R19 olacak

mediatek 1

Oppo’nun önümüzdeki dönemde satışa sunacağı yeni modeli R19’un MediaTek imzalı Helio P80 ile geleceği ortaya çıktı. İşte Oppo R19 hakkındaki tüm detaylar.

Bilindiği üzere Oppo şu aralar yeni bir model üzerinde çalışıyor. Oppo R19 ismi ile satışa sunulacak olan bu modelin, MediaTek’in yeni yonga seti Helio P80 ile geleceği ortaya çıktı.

Hatırlanacağı üzere Helio P80 geçtiğimiz günlerde bir AI testinde ortaya çıkmıştı. Yapay zeka tarafında muazzam bir performans sergileyen Helio P80, Huawei’nin yeni nesil Mate serisinde tercih ettiği çift NPU ünitesine sahip olan Kirin 980’e adeta fark atmıştı.

Oppo R19, yeni nesil MTK yonga seti ile gelecek

MediaTek’in yeni yonga seti TSMC’nin 12nm’lik üretim süreci teknolojisi baz alınarak geliştirildi. Yani karşımıza, 12nm’lik bir yonga seti olacak. Sadece bu açıdan bile P80’in performans anlamında 7nm’lik yonga setleri ile mücadele edemeyeceğini söyleyebiliriz.

Zaten MediaTek’in yeni yonga seti orta segment modellerde kullanılmak üzere tasarlandı. Bu anlamda Qualcomm’un Snapdragon 6XX serisi ile rahatlıkla rekabet edebilir. Fakat iş A12 Bionic, Snadpragon 8150 ve Kirin 980 gibi üst seviye yonga setlerine geldiğinde MTK imzalı Helio P80’in pek şansı kalmıyor diyebiliriz.

Öte yandan Oppo R19 ile ilgili fazla bir detay bulunmuyor. Şimdilik tek bildiğimiz telefonun Helio P80’i kullanan ilk cihaz olacağı. Muhtemelen diğer ayrıntılar da önümüzdeki günlerde açığa çıkacaktır.

Galaxy S10 için dudak uçuklatan RAM iddiası