Snapdragon 680 benchmark testinde görüldü

snapdragon 680

Qualcomm’un sevilen orta seviye işlemci ailesine yeni bir üye geliyor. Merak edilen Snapdragon 680 Geekbench testinde ortaya çıktı.

Qualcomm’dan orta seviyeye Snapdragon 680’le takviye

Mobil yongaseti üreticilerinin başında gelen Qualcomm boş durmuyor. Bir süredir 6xx ve 7xx serilerinde çalışmalar yaptığı bilinen firmanın, 680 modeli Geekbench testinde gözüktü. Uzun süre orta seviye telefonların vazgeçilmezi haline gelecek olan yongaseti, teknik detaylarıyla dikkat çekmeyi başarıyor.

4 + 2 çekirdekli bir yapıya sahip olan işlemci, ilk bakışta Snapdragon 710’un kırpılmış versiyonu gibi bir izlenim bırakıyor. Güçlü olan Kyro çekirdekleri ise 2.15 GHz hızında çalışabiliyor.

snapdragon 1000

Tek çekirdek testinde selefi Snapdragon 660’a karşı üstünlük sağlayan 680, çok çekirdekte rakibinin biraz gerisinde kalmış durumda (Hala 2 çekirdekli bir avantaja sahip). Elbette bu, sonuçların gerçek dünya kullanımına doğrudan yansıyacağı anlamına gelmiyor.

Qualcomm’un test cihazından alınan sonuçlarda, 6 GB’lık RAM‘in de katkı yaptığını söyleyelim. Yeni yongasetinin, gelecek yıla doğru telefonlarda yerini alması bekleniyor.

Tesla Autopilot tam otonom olacak!