Sıfır otomobil fiyatları tekrardan artabilir!

ÖTV matrah düzenlemesi ile bir nebze de olsa düşen sıfır otomobil fiyatları, önümüzdeki süreçte kuralara bağlı olarak tekrardan artabilir. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Sıfır otomobil fiyatları tekrardan artabilir! Otomobil fiyatlarındaki artış bir türlü durdurulamıyor. Ülkemizde bu zamların ise genelde iki ana sebebi oluyor. Bu sebeplerden birincisi kur artışları ki bunun etkisini geçtiğimiz dönem içerisinde fazlasıyla hissettik. Öyle ki ülkemizdeki en uygun fiyatlı sıfır otomobil modellerinden biri olan Fiat Egea, sadece Ekim ayı içerisinde 2 defa zamlanmıştı.

Sıfır otomobil fiyatları

Bununla birlikte otomobil fiyatlarının zamlanmasının bir diğer yani ikinci sebebi ise, otomotiv firmalarının sanayi ve lojistik kaynaklı maliyetlerinin artmasıdır. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Dr. Altuğ Erciş tarafından yapılan açıklamaya göre, yıl sonuna kadar sıfır otomobil fiyatlarında %20 civarı bir zammın daha yaşanması kuvvetle muhtemel.

Sıfır otomobil fiyatları

Sıfır otomobil fiyatları daha da artacak

Erciş tarafından yapılan açıklamaya göre, bu muhtemel zammın sebebi artan maliyetlere bağlı olarak üretici enflasyonunun da yukarıları tırmanmaya devam ediyor olması. Bununla birlikte Erciş’in sıfır otomobillerde yıl başından bu yana %20 zam yapıldığını belirtmesi de yapılan açıklamaların gerçekle uyuştuğunu gösteriyor.

Sıfır otomobil fiyatları

Çünkü Ocak ayı içerisinde 245.000-TL seviyesinde olan Fiat Egea’nın şu an 353.000-TL civarı bir fiyata satıldığı düşünüldüğünde, gerçekten yıl başından bu yana sektörde ortalama %20 civarı bir zam yaşandığı anlaşılıyor.

Son olarak yapılan açıklamaların devamında, sıfır otomobil fiyatlarında yaşanan bu artışların bir kısmının kur kaynaklı olduğu ve kurun artışının bir diğer etkisinin de yedek parça fiyatlarında hissedileceğinin belirtildiğini söyleyelim.

iQOO Neo 7 SE, Dimensity 8200 kullanan ilk telefon olacak