Siber Suçlular Dünyasında Dehşet Verici Yükseliş

Siber Suçlular

Siber Suçlular 2023’te Günlük 411 Bin Tehlikeli Dosyayı Aktif Hale Getirdi!

2023’te Kaspersky güvenlik sistemleri toplamda yaklaşık 125 milyon kötü amaçlı dosya tespit etti. Windows platformu, Siber Suçlular birincil hedefi olmaya devam etti ve günlük olarak tespit edilen tüm kötü amaçlı yazılım taşıyan verilerin %88’ini oluşturdu.

Çeşitli komut dosyaları ve farklı belge formatları aracılığıyla yayılan kötü amaçlı yazılım aileleri, günlük olarak tespit edilen tüm kötü amaçlı dosyaların %10’unu oluşturarak ilk üç tehdit arasında yer aldı.

Siber Suçlular

Siber Suçlular ve Tehditlerde Çarpıcı Artış

Tespit sistemleri, çeşitli belge formatlarındaki (örneğin Microsoft Office, PDF vb.) zararlı dosyalarda günlük bazda oldukça önemli bir artış tespit etti. Bunlar %53 oranında artarak yaklaşık 24 bin dosyaya ulaştı.

Bu artış, potansiyel kurbanlardan veri çalmak için tasarlanmış kimlik avı PDF dosyalarını kullanan saldırılardaki artışla bağlantılı olabilir.

En yaygın kötü amaçlı yazılım türü Truva atları olmaya devam ediyor. Bu yıl, arka kapıların kullanımında kayda değer bir artış oldu ve 2022’de günde 15 bin olarak tespit edilen dosya sayısı 2023’te 40 bine yükseldi.

Arka kapılar, saldırganlara dosya gönderme, alma, yürütme ve silme gibi görevlerin yanı sıra gizli verileri toplama ve bilgisayar etkinliğini günlüğe kaydetme gibi görevleri yerine getirmek için kurbanın sistemi üzerinde uzaktan kontrol sağlayan, en tehlikeli Truva atı türlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Siber Suçlular ile ilgili söz konusu keşifler, Kaspersky’nin Ocak-Ekim ayları arasında tespit ettiği zararlı dosyalara dayanıyor ve siber güvenlik dünyasındaki önemli değişimler hakkında yıllık tahminler ve analitik raporlar serisi olan Kaspersky Security Bulletin’in (KSB) bir parçası olarak yayınlanıyor.

Daha fazlasını öğrenmek için bu bağlantıyı takip edin.

Meizu 21 Büyük İlgiyle Karşılandı