Siber Alemin Karanlık Dünyası: Spam Tefeciler

Siber Alemin Karanlık Dünyası manset

Spam e-postalar aracılığıyla gönderilen kredi teklifleri her geçen gün artıyor. Bu tefecilerin kurbanı olmanız için tek bir e-postaya yanıt vermeniz ya da eklentileri açmanız yeterli.

Spam e-postalar aracılığıyla gönderilen kredi teklifleri her geçen gün artıyor. Online güvenlik şirketi Kaspersky Lab, kullanıcıların bu mesajlara cevap vermesi durumunda ortaya çıkabilecek tehlikeleri araştırdı. Küçük ölçekli kuruluşlar ve kredi hizmeti sunan özel şirketler, çok uluslu bankaların oluşturduğu büyük ölçekli pazarlama kampanyaları ile rekabet edemedikleri için sık sık elektronik postalara başvuruyor. Bu mesajlar çoğunlukla, bu sahtekar şirketlerin ilanda sunduklarından çok daha pahalı oldukları ortaya çıkan hizmetleri için bir paravan olarak kullanıyor. Spam e-postalar aracılığıyla kredi konusunda yardımcı olabileceklerini iddia ederek, çevrimiçi bankacılık sistemi parolası, üç haneli kart doğrulama değeri (CVV) veya kullanıcının kimlik ve iletişim bilgileri gibi veriler talep ediliyor. Bu bilgiler, sahte belge hazırlamak üzere kullanılabiliyor.

Spam Tefeciler 2

Tanıtımı yapılan hizmetleri kullanmak gibi bir niyetiniz olmadığı halde bir spam e-postaya cevap vermek, bu iletiyi gönderenlere o e-posta adresinin gerçekten mevcut olduğunu ve aktif olarak kullanıldığını gösteriyor. Sonuç olarak, “ifşa olan” e-posta kutusuna gönderilen reklam mesajlarının sayısı önemli ölçüde artıyor.

Spam Tefeciler 1

5 adımda kurban olmamanın ipuçları

  • Şüpheli sitelere kişisel bilgilerinizi girmeyin.
  • Bilgisayarınız sahte bağlantıları hızlı bir şekilde belirleyip engelleyebilen bir anti-virüs programı tarafından korunmuyorsa, göndereni bilinmeyen e-postalarda bulunan HTML formları doldurmayın.
  • Kişisel bilgilerinizi asla üçüncü taraflarla paylaşmayın ya da bilinmeyen bir “kredi veren” ile finansal konularda bir yazışmaya girmeyin.
  • Göndereni bilinmeyen e-postalarda bulunan yürütülebilir dosyaları çalıştırmayın ve ekleri açmayın.
  • Olağanüstü durumlarda bir antivirüs programı tarafından güvenlik onayı almadığınız sürece arşiv ve ofis belgelerini çalıştırmayın.

Facebook 10. Yaşına Bastı! Mutlu Yıllar Facebook!