Selfie modası bitiyor mu?

Selfie modası bitiyor mu

Son dönemlerin en popüler fotoğraf çekim stili Selfie tarih mi oluyor?

Bilindiği gibi son dönemlerin en popüler fotoğraf çekim stili olan Selfie, hızlı bir şekilde yayılmış ve her türlü buluşmu, toplantı, gezi gibi mecralarda tercih edilen çekim tarzı haline gelmişti.

Selfie modası bitiyor mu

Yeni yeni popülerlik kazanmaya başlayan başka bir tarz ise bunun sona ereceğini gösterir nitelikte. Selfie’nin modasının geçtiğini düşünenler, yeni moda olarak ‘elimdeymiş gibi çek’ tarzını benimsiyorlar.

86. Oscar Ödül Töreni’nde tören sunucusu Ellen DeGeneres’in Brad Pitt, Meryl Streep, Angelina Jolie, Julia Roberts, Kevin Spacey ve Jennifer Lawrence ile çektiği ’Selfie’, hızla yayılan ve giderek büyüyen bir akıma öncü oldu. Bu sayede Türk Dil Kurumu tarafından Türkçe’ye ’öz çekim’, atılımcılar tarafından da pazara ’Selfie çubuğu’ diye tabirler girmiş oldu. Selfie çılgınlığından sonra şimdi de ’elimdeymiş gibi çek’ modası başladı.

’Zorlanmış perspektif’ tekniği ile çekilen fotoğraflar sosyal medyada yaygınlaşmaya başladı. Aslında optik göz yanılması olan bu fotoğraf tekniği yıllardır kullanılırken, son zamanlarda bütün dünyada yaygınlaştı. Göz yanılmasıyla güneşi avuçlarında tutanlar, İtalya’nın ünlü Eğik Pisa Kulesi’ni düşmesin diye destekleyenler ve Güliver Cüceler Ülkesinde masalının Güliver’i gibi avuçlarının içinde insanları taşıyanlar bunlardan sadece bazıları. Fotoğraf meraklılarının yeni modasının, yerini hangi akıma bırakacağı şimdilik merak konusu.

BTK’ya şikayet yağmuru!