Sanal ortamdan para kazanana yüzde 15 vergi

Sanal ortamdan para kazanana yüzde 15 vergi

Hazine ve Maliye Bakanlığı sanal ortam üzerinden para kazananlar için harekete geçti. Artık sanal ortamdan para kazananlardan yüzde 15 vergi alınacak.

Sanal ortamdan para kazanana yüzde 15 vergi. Son dönemde pek çok işin sanal ortama kaydığı inkar edilemez bir gerçek. Pek çok kişi sosyal medyanın gücünü kullanarak para kazanmak istiyor. Elbette bu herkes için çok da kolay bir şey değil.

Bilindiği üzere sanal ortamda para kazanmak denildiğinde akla gelen şey ilk olarak YouTube oluyor. YouTube’ta yapılan yayınlarla para kazanmak hayli kolay. Üstüne üstlük YouTube’taki tek para kazanma yöntemi, Google gelirleri de değil.

Google haricinde bazı markalarla işbirliği modeli üzerine de gelirler üretilebiliyor. Yani proje videoları çekilebiliyor. Bu sayede gelirler de önemli ölçüde artmış oluyor.

Sanal ortamdan para kazanana yüzde 15 vergi

Sanal ortamdan para kazanana yüzde 15 vergi

Şimdi gelelim asıl soruya. Bu kadar gelirin bir vergilendirme sistemine dahil edilmesi normal değil mi? Elbette normal. Zaten pek çok kişi şirket kurup yaptığı işler için fatura kesiyor. Fakat bunun haricinde farklı gelir modelleriyle vergi vermeyenler de mevcut.

İşte yeni gelecek olan düzenlemenin asıl amacı bu kişileri vergiye bağlamak. Aslen uygulamanın doğru olduğunu söyleyebiliriz. Sokakta simit satan vatandaş bile vergisini öderken, aylık 2800 TL’ye çalışan asgari ücretli kişiler vergisini öderken, milyonlar kazanan vatandaşlar vergi ödememek için direniyorlar.

Apple AR çıkış tarihi yavaş yavaş netleşiyor