Samsung’un Yeni Giyilebilir Teknoloji Ürünü Yüzünü Gösterdi

Samsungun Yeni Giyilebilir Teknoloji Ürünü Yüzünü Gösterdi

Teknoloji devi Samsung yeni nesil giyilebilir teknolojisi Gear Fit 2 ve Gear S3 karması olan aygıtı Berlin’de yapılacak olan IFA 2017’ye hazırlıyor.

Güney Kore merkezli Samsung, SmartHub Plus programında yaptığı bir açıklama sırasında bu gizemli Fitness bandı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Firma, cihazın kayışının Gear Fit 2‘deki gibi değiştirilebilir ve boyutunun Gear S3‘ten küçük olmasını planlıyor. Tamamen su geçirmez olacak cihaz yüzme ve yoğun egzersizlerde hasar görmeyecek. Ayrıca kilo ve kalori yönetimi, spor koçluğu ve etkinlik izleme içinde kullanılabilecek. Ekran boyutu henüz açıklanmadı ancak ekran teknolojisi olarak kullanıcıya LCD‘den daha uzun pil ömrü sağlayan AMOLED ekran kullanacaklarına kesin gözüyle bakılıyor.

Yeni giyilebilir aygıtın hangi işletim sistemini kullanacağı henüz bilinmemekle birlikte cihazın Tizen OS tarafından desteklenmesi öngörülüyor.

Samsung, 23 Ağustos’ta New York‘ta yapılacak olan Galaxy Note 8 lansmanında bu yeni giyilebilir teknoloji ürününü tanıtabilir ama muhtemelen 1 Eylül’de Berlin‘de başlayacak olan uluslararası teknoloji fuarı IFA 2017‘ye saklamayı planlıyor.