Samsung PRO Plus ve EVO Plus’ı Ortaya Çıkardı

samsung1

Samsung’un SD ve microSD kart portföyüne eklediği ve PRO Plus, PRO, EVO Plus ve EVO ailelerinden oluşan en yeni iki ürün serisiyle; kullanıcıların gelişmiş multimedya bellek çözümlerine yönelik hızla artan ve değişen ihtiyaçlarına hitap ediyor.

Samsung’un yeni PRO Plus serisi, profesyonel düzeyde fotoğrafları ve yüksek kaliteli DSLR’leri, akıllı telefon, tablet ile modern işlem kameraları tarafından oluşturulan 4K UHD video içeriklerini depolayabilecek ve aktarabilecek donanıma sahip. 95 MB/sn ve 90 MB/sn yüksek okuma ve yazma hızlarına sahip olan PRO Plus SD ve microSD kartlar; UHS-I Hız Sınıfı 3 (U3) ve Hız Sınıfı 10 performans seviyelerini karşılıyor.

PRO Plus serisi aynı zamanda, büyük veriler ve yüksek kaliteli depolama hacimlerinde artan talepleri karşılayacak şekilde, 64 GB ve 32 GB depolama kapasitelerine de sahip. 64 GB PRO Plus bellek kartı, işlem veya DSLR kameralarında bellek kartını değiştirmeye gerek kalmadan; yaklaşık 110 dakikalık 4K UHD videosu veya 490 dakikalık Full HD video kaydı yapabiliyor.

samsung

SD ve microSD formları bulunan yeni EVO Plus bellek kartları ise; akıllı telefon, tablet, küçük kamera ve Full HD kamera kullanıcılarının giderek artan içerik oluşturma ve depolama taleplerini karşılayacak şekilde donatıldı. 80 MB/sn okuma ve 20 MB/s yazma hızlarına sahip EVO Plus, UHS-I Hız Sınıfı 1 (U1) ve Hız Sınıfı 10 performansı sunarken; mevcut EVO serisine oranla biraz daha gelişmiş bir okuma performansı sunuyor. Full HD video içerikleri ve mobil uygulamaları depolamaya ve aktarmaya elverişli olan EVO Plus kartları; akıllı telefon, tablet ve kayıt cihazları aracılığıyla depolama ve gönderme işlemlerini gerçekleştiren kullanıcılar için ideal bir çözüm.

EVO Plus kartları 32 GB, 64 GB ve 128 GB’lık kapasitelerde sunuluyor. EVO Plus kartlarının en yüksek kapasiteye sahip olan 128 GB’lık sürümü ile kullanıcılar, yaklaşık 10.940 fotoğraf, 30.670 şarkı ya da 980 dakikalık Full HD video kaydı depolayabiliyor.

PRO Plus ve EVO Plus kartları arasında yer alan SD kartlar; suya, ısıya, X ışınlarına, mıknatıs ve darbelere karşı dayanıklılık ve koruma gibi daha da yenilenen Samsung 5 özellikleri ile donatıldı. Her iki Plus bellek kartı serisi de, deniz suyuna 72 saat (mevcut ürünlerden 48 saat daha fazla) dayanabiliyor.

Markası ne olursa olsun; SD veya microSD yuvasına sahip tüm cihazlarla uyumlu olan PRO Plus, PRO, EVO Plus ve EVO serilerindeki tüm SD kart modelleri; işlem yapılırken -25°C’den 85°C’ye kadar; işlem yapılmadığı zamanlarda ise -40°C’den 85°C’ye kadar dayanabiliyor.

Kartlarda depolanan veriler X ışınlarından etkilenmiyor ve 15.000 gaus’a varan manyetik güce (yüksek alanlı MRI tarayıcıya eşdeğer) dayanıklık gösteriyor. PRO Plus ve EVO Plus microSD kartları, suya, ısıya, X ışınlarına ve manyetik alanlara karşı da korumalı olarak sunuluyor.

iOS 9 Neler Getirecek?