Samsung’un yeni telefon konsepti görüldü

Samsung

Huawei’den sonra Samsung’un da yarı-modüler, çerçevesiz bir telefon üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Şirketin yeni telefon konsepti ilk kez görüldü.

Son dönemde çıkan vivo NEX ve Oppo Find X ile birlikte gerçekten çerçevesiz ekranlı telefonların neye benzeyeceğini görme şansı yakaladık. Ancak telefon dünyası, yok denecek kadar ince bu ekran çerçevelerinden de kurtulmaya taşınıyor. Bunun yolu ise yarı-modüler telefonlardan geçecek gibi görünüyor.

Samsung yeni konseptiyle ekran çerçevelerine savaş açıyor

Hatırlayacağınız gibi dün Huawei’nin yeni, yarı-modüler telefon konsepti ortaya çıkmıştı. Bugün de Samsung’un benzer bir projesi gün yüzüne çıktı. Güney Koreli teknoloji devinin aldığı yeni patent, şirketin ekran çerçevesini daha da inceletecek, yarı-modüler bir telefon üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.

Samsung

Patente bakıldığında, gövdenin tamamını kaplayan ekranın kenarlarına dört ince şeridin mıknatıslı bir sistemle yerleştirileceği görülüyor. Bu sayede ekrandan yiyen çerçevelere gerek kalmıyor.

Üstelik Huawei’nin patentinin aksine Samsung’un patenti sadece telefonları değil diğer cihazları da kapsıyor. Yani bu patent hayata geçirildiği taktirde bu tasarımı sadece akıllı telefonlarda değil; laptop, tablet ve TV’lerde de görebiliriz.

LG Stylo 4 piyasaya sürüldü