Samsung şok üzerine şok yaşıyor!

En sevilen telefon markası

Güney Kore’nin en büyük teknoloji üreticisi olan Samsung şok üzerine şok yaşıyor. Güney Koreli teknoloji devinin yönetim kurulu başkanı Lee Kun-hee hayatını kaybetti.

Güney Kore’nin teknoloji tarafındaki en büyük şirketi olan Samsung’un Yönetim Kurulu Başkanı olan Lee Kun-hee’nin hayatını kaybettiği açıklandı. Kun-hee çok uzun bir süredir Samsung’ta Başkanlık görevini yürütüyordu. İlk olarak 1987 yılında şirketin yönetim kuruluna seçilen Kun-hee Samsung’un dünya devi olmasında önemli bir rol üstlendi.

İsmi sıkça skandallara konu olan Kun-hee’nin manipüle çabaları olmasa Samsung’un dünya devi olup, olamayacağı önemli bir soru işareti. Çünkü Kun-hee söz konusu şirket olduğunda hiç bir hamleden çekinmeyen sert bir iş adamıydı.

Samsung Yönetim Kurulu Başkanı hayatını kaybetti!

Bir dönem Kun-hee’nin Güney Kore’de düzinelerce politikacıya rüşvet verdiği ortaya çıkmıştı. Bu skandalın ardından Kun-hee 3 yıl hapis cezası almış ve milyonlarca dolar tazminat ödemişti.

Samsung satış

Tam Kun-hee hapse girmek üzereyken dönemin Devlet Başkanı kendisini affetmiş ve Samsung’un başkanı hapis yatmaktan kurtulmuştu. Enterasandır ki sonradan Kun-hee’nin bu af olayı için de rüşvet verdiği iddia edilmişti.

78 yaşında hayatını kaybeden Kun-hee son yıllarını hastane odasında geçirdi. Fakat bu durum bile onun Samsung’u yönetmesine engel olmadı. Görevde bulunduğu süre içerisinde kendisine yakın olan isimleri şirketin üst seviyelerindeki görevlere getiren Kun-hee, bu kişiler üzerinden Samsung’u yönetmeye devam etti.

Kısaca özetlememiz gerekirse, Samsung basit bir başkandan çok daha fazlasını kaybetti. Peki şimdi ne olacak? Samsung’da dengeler nasıl değişecek? Bu gerçekten önemli bir soru işareti.

Huawei Google ile olan bağını tamamen kopartıyor