Samsung şirket satın almaya doymuyor: Tüm dünyayı alacaklar

Samsung, gelecek yılın sonuna kadar LCD panel üretmeye devam edebilir

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Samsung şirket satın almaya bir türlü doymadı. Yeni elde edilen gelirler ile birlikte satın aldığı şirket sayısı artacak. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

2021 yılının ikinci çeyreği geride kaldı. Birçok şirket mali durum raporlarını piyasa ile paylaştı. Böylece hisse değerlerinde önemli ölçüde değişiklik yaşandı. Samsung gerçekten de 2021 yılı içerisinde ciddi bir başarı hikayesi yazdı. Şirket kar miktarını yüzde 54 seviyesinde artırmayı başardı.

Geçtiğimiz dönem gelir miktarını bu kadar yüksek seviyede artırmayı başaran Samsung markası 114 milyar dolar nakit para elde etmiş oldu. Şirketler genellikle varlıklarını hisse senedi olarak değerlendirir. Ancak Samsung bariz bir şekilde nakit para içinde yüzüyor. Firmanın bunu nakit parayı bazı şirketleri satın almak için kullanacağı ifade ediliyor.

Samsung şirket satın almaya devam edecek

Samsung özellikle yarı iletken üretimi yapan şirketleri almayı düşünüyor. Elbette yapay zeka gibi geleceğe dair bazı alanlarda çalışan şirketleri satın almak istiyor. Ancak şimdilik çip krizi yaşandığı için hızlı bir şekilde bu sorunu bitirmesi şart. İşte tam da böyle bir nedenden dolayı yarı iletken üretim yapan markaları almak istiyor.

Samsung şirketi satın almaya

NXP, Texas Instruments ve Microchip Technologies isimli şirketleri almak isteyen firma kolları sıvadı. Gerekli nakit hazırlıkları tamamlandıktan sonra şirketler yavaş yavaş satın alınacak. Böylece rekabet büyük oranında artırılacak. Üst düzey Samsung yöneticilerinden Ben Suh 2021 yılı içerisinde yeni şirket satın alımlarına gidebilir.

Samsung Galaxy Z Flip 3 görselleri ve özellikleri sızdırıldı!

Birçok analist Samsung yarı iletken sektörü ile ilgili değerlendirmeler yapmaya devam ediyor. Firma 2016 yılında Harman isimli şirketi 8 milyar dolara satın almıştı. Önümüzdeki günlerde Türkiye’den de bazı markaları satın alabilir. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.