Samsung ve LG reklamlara dünyaları yatırıyor

samsung vs lg

Güney Kore denilince akla gelen ilk isimlerden olan Samsung ve LG, reklam, tanıtım ve pazarlama bölümüne her yıl milyarlarca dolar para yatırıyor. İşte detaylar.

Samsung ve LG. Sadece akıllı telefon sektöründe değil, televizyondan, beyaz eşyaya kadar teknoloji ile ilgili pek çok alanda sektöründe lider iki firma. Bu firmalar arasındaki rekabet günümüzden çok daha geçmişe dayanmakta. Güney Kore’nin iki teknoloji devi ile ilgili geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapor, ilginç rakamların ortaya çıkmasını sağladı.

Buna göre Samsung ve LG, teknolojik ürünleri için reklam ve tanıtım bütçesi bazında zirvede yer alıyor. Bu durumun temel nedeni ise ikilinin Güney Kore pazarında birbirlerine üstünlük sağlamak istemeleri.

Bilindiği üzere LG, sırf yeni nesil akıllı telefonu G6’yı Samsung’tan önce satışa sunabilmek için, SD 835 yerine SD 821 kullanmayı göze almıştı. Bu durum LG adına ne kadar yararlı olur bilinmez ama temel amaç Güney Kore’de LG G6’yı, Galaxy S8’den önce satışa sunabilmekti ve bunda da başarılı olundu.

Öte yandan Samsung cephesinden de benzer örnekler vermek mevcut. Akıllı telefon pazarının lider ismi konumunda bulunan Güney Koreli teknoloji firması, sadece geçtiğimiz sene akıllı telefonlarının tanıtımı ve pazarlaması için 10.2 milyar dolarlık bir bütçe ayırmış. Evet bu son derece muazzam bir miktar. Peki bu para Samsung’a ne derece geri dönebildi? İşte orası soru işareti.

Bakalım ikilinin arasındaki bu rekabet, daha nereye kadar devam edecek? Bekleyip göreceğiz.