Samsung Galaxy Z Flip özellikleri kesinleşti

Galaxy Z Flip

Samsung’un dikine katlanabilir modeli Galaxy Z Flip özellikleri ile karşımıza çıktı. Bakalım yeni katlanabilir telefon bizlere neler sunacak?

Katlanabilir telefon furyasına 2019’un başında katılan Güney Koreli Samsung, 1.980 dolar fiyat etiketi ile dünya çapında pek başarılı satış rakamı elde edememişti. Tablet-Telefon fromunun tutmayacağının çok erken farkına varan Samsung, bu yıl karşımıza dikine katlanan telefonu ile çıkacak.

11 Şubat 2020’deki etkinlikte tanıtılacak olan Samsung Galaxy Z Flip adındaki telefonun özellikleri bugün belli oldu. Telefonun ekranı açılında 6.7 inç büyüklüğünde olacak. 22:9 oranlı bu ekran 2636 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olacak. Ekranda Dinamik AMOLED panel kullanılacak.

Galaxy Z Flip

Telefonun kalbinde ise Qualcomm’un Snapdragon 855 Plus yonga seti ve 8 GB RAM yer alacak. 12 Megapiksel geniş açılı + 12 Megapiksel ultra geniş açılı lens ile gelecek olan telefonda 256 GB dahili depolama birimi bulunacak.

Galaxy Z Flip

3.300 mAh kapasiteli bataryadan beslenecek olan telefonun 1.500 Euro fiyata sahip olacağı da aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.

Katlanabilir telefonların dikine katlanma olayı, yatay katlanmadan daha fazla kullanışlı olacak gibi görünüyor.

İngiltere Huawei kararı merakla bekleniyor

Motorola’nın başlattığı bu furyaya Samsung’dan sonra Huawei ve Xiaomi’nin de ekleneceğini düşünüyoruz. Katlanabilir telefonların hala istenilen fiyat seviyesinde olmadığı aşikar. Fiyatların düşmesi için 1-2 yıl daha beklemek en mantıklısı olacak. Son olarak bu telefonların ekranlarının belli bir süre sonra katlanmaya bağlı olarak aşındığını belirtelim.

Galaxy Z Flip