Samsung Galaxy S6: iPhone Ailesini Zorda Bıraktı

samsung galaxy s6 2

#İŞBİRLİĞİ

Samsung, yeni telefon ailesi Galaxy S6’da her şeyi doğru yaptı. Zengin donanım birleşenleri, yüksek performans ve sıra dışı tasarım bu ürünü zirveye yaklaştırdı. Ürünün tek rakibi zirveyi kapan Galaxy S6 Edge oldu.

Galaxy S6’ya ilk baktığınızda Galaxy S5’e çok benziyor. Bu ürünü ellediğinizde ve detaylı incelediğinizde fark hemen ortaya çıkıyor. Alüminyum bir çerçeveye sahip olan Galaxy S6, ön ve arka tarafta çizilmeye karşı oldukça dayanıklı olan Gorilla Glass 4 malzemesini kullanıyor. Galaxy S6 ile çok kaliteli bir işçilik sunan Samsung, 138 gr ağırlığı ile ele çok iyi oturuyor. Galaxy S5 (8.1 mm) ile kıyasla çok daha ince olan Galaxy S6 (6.8 mm), 70.5 mm uzunluğu ile de biraz daha kısa. Üründe belirgin bir özellik ise, kamera lensinin ara tarafta hafif çıkık olması. Bununla birlikte arka kapak özelliği artık yok. Dolaysıyla 2550 mAh’lik pil değiştirilemiyor. Tüm bunlarla birlikte Samsung’un, Galaxy S5’de övündüğü toza ve suya karşı olan dayanıklılığı ne yazık ki Galaxy S6’da yer almıyor.

samsung galaxy s6 2

Düşük Işıkta Yüksek Kalite

16 MP’lik bir kameraya sahip olan Galaxy S6, f1.9’luk değeri ve optik görüntü stabilizasyonu ile büyük sükse topluyor. Bunun anlamı ışık ortamlarının zayıf olduğu ortamlarda tıpkı iPhone 6 Plus ve Lumia 930 gibi çok kaliteli fotoğraflar çekebilmesi. Detay seven kişiler için HDR fonksiyonunun unutulmaması önemli bir özellik. Tıpkı iPhone 6 ürünlerinde olduğu gibi saniyede 240 fotoğraf çeken (1280×720) ağır çekim modunun da yer alması bu ürüne ekstra bir güç katıyor.

5 MP’lik ön kameranın da f1.9 değerine sahip olması da önemli bir avantaj. Bununla birlikte 0.3 saniye içinde otofokus yapıp fotoğraf çekebilmesi de görülmeye değer. Galaxy S6’da beğendiğimiz bir özellik, Home tuşunu arka arkaya iki kere basıldığında kamera özelliğinin anında açılması. Telefon kilitli olsa bile 1 saniye içinde fotoğraflar çekebilmeniz mümkün.

samsung galaxy s6 3

 

Ultra Keskin Ekran

Galaxy S5 ile aynı büyüklükte (5.1 inç) bir AMOLED ekrana sahip olan Galaxy S6, zengin renk dağılımı ve çok daha keskin görüntü kalitesi ile kendisini farklılaştırıyor. 2560×1440 piksel çözünürlüğüne ulaşan bu ekran 577 ppi’lik piksel yoğunluk değeri ile rakipsiz. Galaxy S6, piyasada bulunan tüm akıllı telefonlar arasında en keskin görüntüyü sunuyor. Tabi bu kaliteyi görebilmek için gözlerinizin çok keskin olması gerekiyor. Yoksa bu kalite farkını anlamanız mümkün değil.

Galaxy S6’nın parlaklık ve kontrast değeri de çok yüksek. Bu değerin yüksek olması özellikle güneşli ortamlarda bulunan kişiler için çok büyük bir avantaj. Çünkü en parlak ortamda bile, ekranın rahatlıkla okunabilmesi önemli bir özellik.

samsung galaxy s6 4

Toplam Kapasite Yükseltilemiyor

Samsung, Galaxy S6’da 14 nm mimarisine sahip sekiz çekirdekli Exynos 7420 işlemcisini kullanıyor. Bu işlemcinin en büyük avantajı bir önceki nesille göre %35 daha düşük bir güçte %20 daha performanslı olması. Yaptığımız testlerde, işlemcinin gücü hemen hissediliyor. Galaxy S6, Galaxy Note 4 ve iPhone 6 Plus’u geride bırakıyor. Performansı HTC One M9 ile neredeyse aynı seviyede. Bu yüksek performansın diğer bir nedeni, %88 daha hızlı olan 3 GByte büyüklüğünde LPDDR4 belleklerin kullanılması. Zaten ürünü ele aldığınızda bu hızı hemen hissediyorsunuz. Galaxy S6, sayfalar arası geçişleri hızlıca açıyor ve tüm uygulamaları zorlanmadan çalıştırıyor.

Galaxy S6’nın toplam kapasitesi arttırılamıyor. Yani microSD kart yuvası yok. Bu yüzden 32,64 ve 128 GByte ürünlerinden birini seçmeniz gerekiyor. 2550 mAH’lik pil, cihazı ince tutmak için düşük tutulmuş. Bu da kesintisiz 9 saat’lik bir kullanım (Galaxy S5: 11 saat) sunuyor, ki bu birçok kişi için yetersiz. Yeni nesil 802.11ac WiFi (MIMO)ve 300 Mbps’lik LTE teknolojisinin Galaxy S6’da yer alması, zaten beklediğimiz bir özellikti.

samsung galaxy s6 5

Teknik Özellikler

Ekran: 5.1 inç (2.560 x 1.440)
İşlemci: Exynos 7420 (2.1+1.5 GHz)
Bellek: 3 GByte
Kapasite: Maks. 128 GByte
İşletim Sistemi: Android 5.0
Kamera: 16 MP Arka, 5 MP ön

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

ZTE Dünya Rekoru Kırdı!


Yorumlar kapatıldı.