Samsung Galaxy S6 Edge Plus resmi olarak tanıtıldı

galaxy s6 edge plus1

Boyut, batarya ve ana bellek miktarı haricinde Galaxy Note 5’ten pek bir farkı olmayan modelin 6.9 mm kalınlık değeri ile geliştirildiğini söyleyebiliriz.

Batarya 3000 mAh gücünde ve Galaxy Note 5 ile Galaxy S6 modellerine bakarsak önceki nesle göre bataryayı geliştiren tek cihaz konumunda.

Arka kısımda OIS destekli 16 MP çözünürlüğünde, ön kısmında da 5 MP çözünürlüğünde kamera bulunan cihazda; 32GB/64GB/128GB dâhili depolama seçenekleri yer alıyor.

Otomatik gerçek zamanlı HDR; Home –Ev- tuşuna iki kere basarak hızlıca kamerayı açma, filtre seçenekleri gibi özelliklerle kamera desteklenirken Live Broadcast ile cihaz kayda başladığı anda YouTube Live üzerinden linke tıklayanlar canlı yayını izleyebiliyor.

galaxy s6 edge plus

Galaxy S6 Edge Plus modeli, Galaxy S6 Edge modelinin daha büyüğü diyebiliriz. 5.7 inçlik iki kenardan kavisli Super AMOLED ekranda; “QHD” -2560×1440- piksel çözünürlük sunan modelde yine 14 nm fabrikasyon süreci ile geliştirilen Exynos 7420 yongaseti yer alıyor.

Bu yongasetini kullanan 4. cihaz olma özelliğine sahip Galaxy S6 Edge Plus farklı olarak 4 GB LPDDR4 ana bellek ile destekleniyor.

ABD’de oy selfie’leri yeniden serbest