Samsung Galaxy S5 ‘de Göz Tarama Özelliği mi Olacak?

eye scan

2014 yılı yaklaşadursun yeni tanıtılacak akıllı telefonlarla ilgili dedikodular yavaş yavaş gelmeye başladı. Bunlardan bir tanesi de Galaxy S5’in yeni özellikleri hakkında.

Samsung’un yeni akıllı telefonu Galaxy S5’i 2014 yılının Haziran ayında kullanıcıların beğenisine sunacağı tahmin ediliyor. Ürünün üzerinde 560 ppi ekran ve 64 bit Exynos işlemci bulunacağı da gelen dedikodular arasında yer alıyor. Apple’ın iPhone 5S’te 64 bit işlemci kullanması muhtemelen Samsung’u harekete geçirdi. galaxy-s5-eye-scanner

Tabii ki bu haberlerin yanı sıra Samsung’un başvurduğu ve almak istediği patentler var. Bunlardan bir tanesi olan göz tarama patentinin de yine yeni çıkarılacak olan Samsung Galaxy S5 üzerinde kullanılacağı tahmin ediliyor. Bu patent sayesinde kamera veya bir sensor vasıtasıyla akıllı telefon kullanıcısının irisini okuyarak bir harita çıkaracak ve bunu gerekli örülen yerlerde kullanabilecek. BU haberlerin gerçeğe hiç uzak olmadığının altını çizelim. Apple’ın parmak izi okuyucusunun ardından Samsung’un Galaxy S5 üzerinde çok farklı bir teknolojiyi denmesi şart.

<< Windows Phone 8 Kullanıcılarına Müjde: Artık Instagram Kullanabileceksiniz