Samsung Galaxy Note 5 video inceleme

samsung galaxy note 5

Aylarca konuşuldu ve neredeyse her gün bu ürün ile ilgili dedikodular ortaya çıktı. Sonunda Samsung, Galaxy Note 5’i piyasaya sürdü. Öyle ki, bu ürünün Apple’in iPhone 6S’den önce resmi olarak tanıtılması, bir çok soru işaretini de beraberinde getirdi.

Galaxy Note 5, 5.7 inç büyüklüğünde QHD çözünürlüğüne ulaşan Super Amoled ekran kullanıyor. Samsung, bu üründe tahmin edildiği gibi Galaxy S6 Edge’de kullanılan Edge ekranı kullanmıyor. Bu ekran daha çok Galaxy S6’nın ekranına benziyor. Farkı, 5.1 inç büyüklüğünde 5.7 kullanması ve 2.560 x 1.440 piksel çözünürlüğünde 518 ppi piksel yoğunluk değerine ulaşabilmesi.

Samsung Galaxy Note 5, 4 GByte bellek ve 32 GByte’lık bir kapasiteye sahip. Micro SD kart yuvasını bu üründe ne yazık ki yer almıyor. Kullanılan işlemci Samsung üretimi olan sekiz çekirdekli Exynos 7420. 2.1 GHz hızında çalışan bu işlemci elbette yüksek bir performans sunuyor. Yaptığımız testlerde, Galaxy Note 5’in performansı Galaxy S6 Edge’e çok yaklaştığını gördük. Yine de bu performansın, Samsung’un ileriki günlerde yayınlayacağı işlemci optimizasyonunu düzelten bir yama ile, çok daha iyi olacağına inanıyoruz.

Note serisinin en büyük özelliği kuşkusuz S-Pen kaleminde. Note 5’in sağ alt köşesinde düğmeye basarak çıkartılan bu kalem, yuvasından alınır alınmaz Samsung’un Air Command uygulamasını çalıştırıyor. Bu kalem ile bir çok istek karşılıksız kalmıyor. Samsung, S-Pen’i oldukça verimli geliştirdiği hemen belli oluyor.

Son olarak. Galaxy Note 5, ön tarafta 5 MP arka tarafta da 16 MP’lik bir kameraya sahip. Arka kamera özellikle düşük ışıkta oldukça yüksek bir performans sergilemesi ile beğenimizi kazandı. Görüntü sabitleyici fonksiyonu kaliteli fotoğraflar çekmenize olanak veriyor. Benzer bir durum video kayıt için de geçerli.

En yüksek ses seviyesine sahip 9 telefon!