Samsung Galaxy Note 5 tanıtıldı

galaxy note5 h3

Samsung Galaxy Note 5 modeli üç nesil boyunca ekran boyutunu muhafaza etmeyi başardı ve 5.7 inçlik 2560×1440 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED ekran yine bu dev modelde de yerini aldı.

Samsung’un bu yıl çok konuşulan Exynos 7420 yongaseti de yine aynı şekilde kalmış oldu. 4 adet Cortex-A57 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeğini bir arada barındıran yongaseti 14 nm fabrikasyon süreci sayesinde daha iyi performans gösteriyor; ancak daha az enerji tüketiyor.

8 çekirdekli Mali-T760 grafik işlemcisi artık önceki nesil durumuna gelse de yine görevini başarıyla yerine getiriyor. Galaxy Note ailesinin en son üyesi olan Galaxy Note 5 ile ilgili pek çok sızıntı sonrası zaten bizi neler beklediğini biliyorduk.

galaxy-note5-h3

Note serisinin klasik tasarım çizgilerini devam ettiren modelde Galaxy S6 serisinden hatırladığımız alüminyum çerçeve ve cam kaplama ön ve arka yüzey yer alıyor.

Bu gelişim donanım tarafında bazı fedakârlıklar getirirken elde daha iyi kavranması açısından arka kısımda da ortaya doğru hafif bir kavis mevcut. Ayrıca Samsung boyut konusunda çalışmış ve Galaxy Note 4’e göre cihaz çok az kısalmış ve çok az daralmış.

Borsacıların ve hacker’ların 30 milyon dolarlık inanılmaz vurgunu