Samsung Galaxy Note 4 Tanıtıldı

samsung galaxy note 41

Samsung’un merakla beklenen yeni telefonun Samsung Galaxy Note 4, Berlin’de düzenlenen etkinlikle birlikte resmen tanıtıldı.

Samsung Galaxy Note 4 IFA 2014 öncesinde düzenlenen etkinlikle birlikte resmen tanıtıldı. Phablet sınıfının efsane serisi Galaxy Note ailesinin yeni üyesi Samsung Galaxy Note 4, 5.7 inç boyutunda ve Quad HD çözünürlüğünde ekran sahip Super AMOLED teknolojisini kullanıldığı ekran 2.5D Gorilla Glass 3 ile desteklenmiş. Şık tasarımıyla dikkat çeken telefonla birlikte yeniden tasarlanan S PEN kalem geliyor. Artık daha fonksiyonel özelliklere kavuşan S Pen kullanım alanları da genişletilmiş.

samsung-galaxy-note-4

Samsung Galaxy Note 4’ün 2 farklı versiyonu satışa sunulacak. İlk versiyonda LTE Cat.6 destekli Snapdragon 805 çip seti görev yaparken,  diğer versiyonda büyük bir ihtimalle ülkemizde de satışa sunulacak olan LTE Cat.4 destekli Exynos 8433 çip seti görev yapıyor. Android 4.4 KitKat işletim sistemini kullanan telefonda, yenilenen Samsung TouchWiz arayüzü görev yapıyor.

samsung-galaxy-note-4-5

Note4’ün ana kamerası 16 mega piksel çözünürlüğünde ve optik görüntü sabitleme yapabiliyor. Ön kameraysa 3.7 mega piksel çözünürlüğünde ve 120 derece panaromik selfie çekimi yapabiliyor. 3 mikrofonun kullanıldığı telefon gürültü engelleme özelliğine sahip. Ortam gürültüsünü engelleyen bu 3 mikronla artık daha temiz görüşmeler yapılabilecek.

samsung-galaxy-note-4-4

Samsung Galaxy Alpha modelinde olduğu gibi deri kaplı arka yüzeye sahip olan Note 4, beyaz, siyah, bronz altın ve pembe olmak üzere 4 farklı renk seçeneğine sahip olacak. 3.220mAH kapasiteli batarya Note 4’de görev yapıyor ve hızlı şarj özelliği sayesinde  30 dakika içerisinde 0’dan yüzde 50’ye şarj olabiliyor. Ayrıca opsiyonel olarak Qi kablosuz şarj paneli de telefona gelişmiş şarj özellikleri sağlıyor. Ekim ayı içerisinde satışa sunulacak olan Samsung Galaxy Note 4 ile ilgili ayrıntılı bilgileri aktarmaya devam edeceğiz. 

Toshiba’dan 99 Dolarlık Windows Tablet: Encore Mini