Samsung Galaxy kullanıcıları, iPhone kullanıcılarından daha memnun

iphone x 7

Günümüzde duygularımıza açığa vurmanın en kolay yollarından birisi de sosyal medya. Herhangi bir şeye sinirlendiğimizde ya da mutlu olduğumuzda bunu sosyal medya üzerinden yaptığımız paylaşımlarla basit bir şekilde ifade edebiliyoruz. Bu durumun farkına varan LikeFolio, Twitter üzerinden hangi telefon kullanıcılarının, telefonlarından daha memnun olduklarını ortaya koyan bir grafik yayınladı. Yayınlanan grafiğe göre Samsung Galaxy kullanıcıları, iPhone kullanıcılarına oranla telefonlarından daha memnun.

Samsung Galaxy kullanıcıları daha memnun

Açıkçası Apple tarafından yayınlanan verilere baktığımızda, iPhone’lardan memnuniyet oranının yüzde 90’ları aştığını görüyoruz. Fakat LikeFolio tarafından ortaya konulan analiz bu durumun pek de doğru olmadığını gösteriyor.

Zira Twitter kaynaklı analize göre iPhone kullanıcılarının memnuniyet derecesi genel olarak yüzde 60 ile 70 arasında. Samsung Galaxy cephesinde ise daha dalgalı veriler mevcut. Örneğin Note 7 fiyaskosunun yaşandığı zaman diliminde, Samsung Galaxy kullanıcılarının memnuniyet derecesinin önemli oranda düştüğünü görüyoruz.

apple samsung

Fakat bu düşüş Galaxy S8 ve Note 8 sonrasında tavan yapmış durumda. Zira şu anda Galaxy kullanıcılarının yüzde 90’a yakını, telefonuna karşı olumlu düşünceler besliyor.

Açık konuşmak gerekirse, Galaxy S8 ve iPhone X kıyaslamasında, S8’in daha sorunsuz bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz. iPhone X özellikle FaceID özelliği yüzünden sürekli farklı bir sorunla karşımıza geliyor. Apple’ın bu yeni sistemi oturtması muhtemelen birkaç sene sürecektir. Fakat şimdilik Samsung Galaxy kullanıcılarının daha memnun olmaları anlaşılabilir birşey.

App Store’da ön sipariş dönemi başlıyor