Samsung Galaxy J3 resmiyet kazandı!

samsung galaxy j3 1

Son iki aydır önce FCC daha sonra TENAA’dan sertifika alarak basına sızan Galaxy J3 SM-J3109 modeli, resmi olarak duyuruldu. Samsung Galaxy J3’ün tüm teknik özellikleri haberimizde.

samsung-galaxy-j3-1

Amiral gemilerinin haricinde giriş ve orta seviyeli modelleriyle akıllı telefon pazarında büyük bir paya sahip olan Samsung, 2016 yılı için yeni orta seviyeli modelini duyurdu. Samsung Galaxy J3’ten bahsediyoruz. Model zaten iki aydır aralıklarla gündeme geliyordu. Basına sızan bilgileri bir kenara bırakırsak, Samsung’un resmi internet sitesindeki bilgilerle Galaxy J3 karşımızda.

Samsung Galaxy J3’ün (SM-J3109) orta seviyeli modeller arasına yerleştirebiliriz. Çünkü telefonda 5 inç büyüklüğünde ve 720p çözünürlük sunan Super AMOLED panelli bir ekran bulunuyor. Bu ekranında altında ise 1.2 GHz hızında dört çekirdekli bir işlemci, 1.5 GB RAM ve 8 GB depolama alanı dikkat çekiyor. 8 MP arka ve 5 MP ön kamerayla donatılan cihazın tasarımı Galaxy S5 ve Galaxy S6’dan izler taşıyor.

Telefonun ölçüleri 142.3 x 71 x 7.9 mm şeklinde ve 138 gram ağırlığa sahip. Bu gövdenin içerisinde yerleştirilen 2600 mAh kapasiteli pil dikkatimizi çekmedi değil. Nispeten performans konusunda iddialı olmayan bu donanım için 2600 mAh bir gün için oldukça yeterli, hatta iki gün dayanabilecek bir kapasite. Samsung Galaxy J3 modelinde Android 5.1.1 Lollipop sürümü kullanılmış. Marshmallow ile ilgili bir bilgi şimdilik yok. Pek umutlu olmamak gerek.

samsung-galaxy-j3-2

En popüler 5 mesajlaşma uygulaması!