Samsung Electronics ABD’de çip fabrikası kuruyor

Samsung Galaxy Note 20 modeli

Dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticisi ve çip üretim sektöründeki liderlerden biri olan Samsung Electronics’in , bu yılın üçüncü çeyreğinde Amerika Birleşik Devletleri’nde çip fabrikası inşaatına başlayacağı bildiriliyor.

Yaklaşık 17 milyar dolara mal olacağı tahmin edilen ABD çip fabrikasının 2024 yılına kadar faaliyete geçmesi bekleniyor. Haber iste firmaya yakınlığı ile bilinen Reuters tarafından açıklandı. 

samsung

Samsung fabrikada gelişmiş bir 5 nanometre aşırı ultraviyole (EUV) litografi yonga oluşturma sürecini uygulamayı planladığı belirtiliyor. Şirket tarafından henüz onaylanmasa da, yeni tesisin Austin, Teksas’ta olması bekleniyor.

Daha önce Teksas eyalet yetkililerine sunulan belgeler, Samsung’un Austin’i 17 milyar dolarlık yeni bir çip fabrikası için sitelerden biri olarak gördüğünü gösterdi. Şirketin kendi tahminlerine göre, yaklaşık 1.800 işçi çalışacak.

Kar yağdı, elektrik kesildi ve Samsung da üretimi durdurmak zorunda kaldı

ABD Başkanı Joe Biden, Intel Corp ve fason üretici Taiwan Semiconductor Manufacturing Co gibi şirketlere büyük yeni yatırımları düşünmeye teşvik eden yonga üretimini desteklemek için 50 milyar dolar teklif etti .

Son zamanlarda, TSMC’nin Amerika Birleşik Devletleri’nde, muhtemelen Arizona eyaletinde, son teknoloji çip fabrikaları kurmak için on milyarlarca dolar yatırım yapmayı planladığı da belirtildi. Yukarıda belirtildiği gibi, hareketler Joe Biden’ın üreticileri üssü ABD’ye kaydırmaya teşvik eden bir idari emir imzalamasından sonra geliyor.

Galaxy Note 20 fiyatı

Samsung, dünyanın en büyük bellek yongası üreticisi ve ikinci en büyük teknolojik aletleri için gerekli materyallerin tedarikçisi konumunda. ABD, Teksas dışında, yaklaşan 17 milyar dolarlık dökümhane fabrikası için, Arizona ve New York dahil olmak üzere başka yerleri de düşünüyor.

Şirketin Teksas, Austin’de zaten bir çip tesisine sahip olması dikkat çekici, ancak rakip şirketlerin kapasite genişletmeleri için ilerlemesinin ardından ek ABD yatırımı ihtiyacı ortaya çıktı. TSMC, kapasite artırımı için önümüzdeki üç yıl içinde 100 milyar $ yatırım yapacağını duyurdu.

Huawei’den yeni oyun monitörü MateView