Samsung DRAM sevkiyatında 1 milyon barajını geride bıraktı!

Samsung DRAM

Samsung DRAM sevkiyatında 1 milyon barajını geride bıraktığını açıkladı. 10nm EUV DRAM olayında Güney Koreli firma tek başına liderliğine devam ediyor.

Bellek çiplerinde lider olan Samsung, ultraviyole (EUV) teknolojisi kullanılarak üretilen 10nm sınıfı (D1x) DDR4 DRAM modüllerinin bir milyon adet sevkiyatı geride bıraktığını açıkladı. Bu modüllerin yeni iyileştirmeler sayesinde PC, mobil, kurumsal sunucu ve veri merkezi uygulamalarında da kullanılabileceği belirtiliyor. Bildiğiniz gibi Samsung DRAM üretimi ve üretimini ölçeklendirmek için Extreme Ultraviolet Teknolojisini (EUV) kullanan ilk şirket olma unvanını elinde bulunduruyor.

Samsung Galaxy S20+ Olympic Edition duyuruldu

Samsung bu süreçte geliştirilmiş performans ve daha fazla verim elde etmenin bir sonucu olarak, çoklu modellemede tekrar eden adımlar ve modelleme doğruluğunu artırma gibi birçok zorluğun üstesinden gelmek zorunda kaldı. Samsung ayrıca önümüzdeki yıl D1a tabanlı DDR5 ve LPDDR5’in seri üretimine başlayacaklarını belirtti.

Samsung DRAM

Duyuru hakkında yorum yapan Samsung Electronics DRAM Ürün ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Jung-bae Lee; “Yeni EUV tabanlı DRAM’ımızın üretilmesiyle, küresel BT müşterilerimizi desteklemek için devrim niteliğinde DRAM çözümleri sağlama konusundaki kararlılığımızı gösteriyoruz. Bu büyük ilerleme, üst düzey bellek piyasası için; ileri teknoloji ve yeni nesil bellek ürünlerinin zamanında geliştirilmesi ile küresel BT alanına nasıl katkıda bulunacağımızı vurguluyor.” ifadelerini kullandı.

Uygun fiyatlı Samsung Galaxy A31 tanıtıldı!

Samsung uzun süre DRAM konusundaki liderliğini sürdürecek gibi görünüyor. Bu alanda rakipsiz olan Samsung’a yakın zamanda dişli bir rakip Çin’den bile çıkamayacaktır.