Samsung 2025 yılı için planlarını şimdiden yaptı

Samsung

Teknoloji pazarındaki önemli isimlerden biri olan Samsung, önümüzdeki süreçte daha çevreci bir kimlikle anılmak istiyor. Güney Koreli firma bunun için 2025 yılına kadar bir dizi planı da somut bir şekilde işleyişe koyma düşüncesinde.

Samsung 2025 yılı için planlarını şimdiden yaptı! Samsung, her yıl olduğu gibi bu yılı da en iyi şekilde geçiren firmaların başında geldi. 2022’ye damga vuran isimlerin başında gelen Samsung, kapanışı çevreci politikaların tanıtımı ve gelecek planların anlatımı ile yaptı.

Samsung için zor zamanlar! %13 azalmaya gidilecek

Bilindiği üzere 2009 yılından bu yana geri geri dönüşüm kapsamında önemli çalışmalar yapan ve ürünlerinde önemli oranda geri dönüştürülmüş atık kullanan şirket, 2023 yılında da bu çalışmaların artarak devam edeceğini duyurdu.

Sadece 2022 yılında çevreci politikalar sayesinde 700.000 metrik ton daha emisyon üretimi gerçekleştiren Samsung, 2023 yılında bu sayıyı 1 milyon metrik ton sınırının üzerine taşımak istiyor.

samsung

Samsung 2025 yılı için planlarını şimdiden yaptı

Şirketin en önemli amaçlarından birinin yeşil ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek olduğunu söyleyen yetkililer, üç yıl içerisinde yani 2025 yılına kadar tüm mobil ürünler ve ev aletlerinde kullanılacak yeni teknolojiler sayesinde sıfıra yakın bekleme gücü tüketiminin olacağını duyurdu.

Samsung 200 megapiksel

Bu iddia gerçekten oldukça ciddiye alınabilecek bir şey. Çünkü şu an sadece günlük kullanımda olan cihazların bekleme modundaki güç tüketimi yüzünden her yıl milyarlarca dolara tekabül eden tutardaki enerji israf ediliyor.

Samsung, açıklamaların sonunda ise dönüştürülmüş plastik kullanımlarına ilişkin verileri paylaştı. Buna göre 2022 yılında önemli bir tutarda geri dönüştürülmüş plastiği ekran üretiminde kullanan Samsung, 2023 yılında bu sayıyı tam 30 kat arttırmayı planlıyor.

AB, Meta’ya yeni kısıtlamalar getirdi