Samsung 16GB LPDDR5 RAM üretimine başladı!

16GB LPDDR5 RAM

Samsung, mobil alandaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Samsung 16GB LPDDR5 RAM üretimine başladığını resmen duyurdu.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung bugün, EUV teknolojisini kullanarak sektörün ilk 16GB LPDDR5 RAM modülünün seri üretimine başladığını duyurdu. Bu yeni 16 GB RAM, Samsung’un üçüncü nesil 10nm sınıfı (1z) işlemi kullanılarak oluşturuluyor. Samsung, bunun EUV teknolojisi kullanılarak seri olarak üretilen ve mobil DRAM’de mevcut olan en yüksek hız ve en yüksek kapasiteyi sunan ilk bellek olduğunu belirtiyor.

Samsung 16GB LPDDR5 RAM özellikleri

LPDDR5 RAM modülü saniyede 6.400 megabit (Mb/sn) ile günümüzün amiral gemisi mobil cihazlarının çoğunda bulunan 12 GB LPDDR5‘ten (5.500 Mb/sn) yaklaşık yüzde 16 daha hızlı.

LPDDR5, selefinden yüzde 30 daha ince yapıya sahip. 5G ve çok kameralı akıllı telefonların yanı sıra katlanabilir cihazların daha ince bir tasarımda daha fazla işlevselliği bir araya getirmesini sağlayacak.

16 GB LPDDR5, yalnızca sekiz yonga ile 16 GB’lık bir paket oluşturabilirken, 1y tabanlı öncülü aynı kapasiteyi sağlamak için 12 yonga gerektirir.

16GB LPDDR5 RAM

Bu yılın sonunda tanıtılacak olan amiral gemisi akıllı telefonlarda ilk 1z tabanlı 16GB LPDDR5 RAM kullanıma sunulacak. Ayrıca Samsung otomotiv uygulamalarında LPDDR5 RAM kullanmayı planladığını belirtiyor.

Galaxy Z Fold 2 özellikleri belli oldu!

RAM konusunda seviye atlayan Samsung, bu alanda rakipsiz olmaya daha uzun süreler devam edecek gibi görünüyor. Hız ve verimlilik konusunda her yıl üzerine koyarak ilerleyen Samsung’un bakalım bir sonraki durağı ne olacak?