Saldırı Planlayan Gence Şaşırtıcı Ceza!

Saldırısını Planlayan Gence Şaşırtıcı Ceza!

ABD Ohio’daki bir sinagogda toplu katliam yapmayı planlayan bir genç, alışılmadık bir cezaya çarptırıldı. Saldırı planlayan gence bunun yerine rapor yazma cezası verildi. İşte tüm detaylar.

Yaşı nedeniyle ismi verilmeyen 13 yaşındaki çocuğun, Ohio’nun güneyindeki Israil sinagogu üyelerini vurmak için ayrıntılı bir plan yaptığı iddia ediliyor. Söz konusu saldırı planı daha önceki kitlesel saldırganlar tarafından kullanılan bir çevrimiçi sohbet platformu olan Discord’da paylaştıktan sonra gün ışığına çıktı. Planı tutuklayan kişi tutuklandı ve paniğe yol açacak kabahat ve düzeni bozucu davranış kabahati suçlamalarıyla cezalandırıldı. NBC üyesi WKYC’nin haberine göre, 13 yaşındaki çocuk Cuma günü tüm suçlamalarda suçunu kabul etti.

Saldırısını Planlayan Gence Şaşırtıcı Ceza!

Daha sonra bir yargıç olağandışı bir ceza vererek şaşkınlığa sebep oldu. Çocuğa İkinci Dünya Savaşı sırasında binlerce Yahudiyi kurtaran İsviçreli diplomat Carl Lutz hakkında bir kitap raporu yazmasını emretti. Lutz’un, Yahudi Macar aileleri için diplomatik koruma mektupları yazarak 62.000’den fazla Macar Yahudisini kurtardığı düşünülüyor. Zamanında Yahudileri kurtaran biri hakkında rapor yazılmasının istenmesi çocuğun içinde olduğu psikolojiyi tamamen değiştirecek bir durum olarak adlandırılabilir. Kitap raporunu yazmanın yanı sıra genç, bir yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı, denetimsiz internet kullanımı yasaklandı ve lisanslı bir terapistle görüşmeye devam etmesi emredildi. Devam eden İsrail Hamas gerginliğinde bu tarz saldırılar için de önlemler sıkılaştırıldı.

Yeni Apple Watch’lar Mevcut Saat Kordonlarıyla Uyumlu Olmayacak