Sadece Aramayın, Yaratın: Google Circle to Search İçin AI Güncellemesi Yolda

m5

Android dünyasında son yılların en beğenilen yeniliklerinden biri olan ve Samsung Galaxy S24 serisi ile Pixel cihazlarda kullanımı hızla yayılan “Circle to Search” (Daire İçine Alarak Arama), kabuk değiştirmeye hazırlanıyor.

Bugüne kadar sadece ekrandaki bir nesneyi daire içine alıp “bunun aynısını internette bul” mantığıyla çalışan Circle to Search sistemi, Google uygulamasının son beta sürümünde (v15.47.29) ortaya çıkan kod satırlarına göre, yakında üretken yapay zeka yetenekleriyle donatılmış bir “Yapay Zeka Modu”na kavuşacak.

Google Circle to Search

Sızdırılan detaylara göre Google, arama sonuçları sayfasına fiziksel bir geçiş anahtarı (toggle) eklemeyi planlıyor. Kullanıcılar bir görseli arattığında, ekranın üst kısmında belirecek bu anahtar sayesinde “Standart” arama sonuçları ile yeni “Yapay Zeka Modu” arasında anında geçiş yapabilecekler. Standart mod, şu an olduğu gibi görselin benzerlerini ve web sonuçlarını listelerken; yapay zeka modunun işlevi henüz tam olarak netleşmese de, Google Lens’in üretken yeteneklerine benzer şekilde, aratılan görseli temel alarak yeni görseller oluşturması veya mevcut görsel üzerinde yapay zeka destekli manipülasyonlar yapması bekleniyor.

Bu hamle, Google’ın arama deneyimini “bilgi bulma” eyleminden “içerik üretme” eylemine dönüştürme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor. Pixel 9 serisinde gördüğümüz ve fotoğraflardaki nesneleri yapay zeka ile değiştirmeye yarayan “Reimagine” özelliğinin, Circle to Search üzerinden tüm Android ekosistemine (ve belki de iPhone’lara) genişletilmesi muhtemel. Özellik şu an geliştirme aşamasında olsa da, Google’ın görsel aramayı sadece bir “bulucu” değil, aynı zamanda bir “yaratıcı asistan” olarak konumlandırmak istediği çok açık.

Tasarım ve Veri Birleşti: Adobe, SEO Devi Semrush’ı Satın Aldı