S-Pen Note 9 ve Tab S4’le iddialı geliyor

S Pen

Samsung bu sene S-Pen’e sahip iki model duyuracak ve bu kalemler bu kez çok daha fazla özelliğe sahip olacaklar. Peki ne gibi yeniliklerle karşılaşacağız?

Yepyeni S-Pen geliyor, çok daha işlevsel olacak

Samsung ciddi manada gündemden düşmüyor. Özellikle birkaç gündür Note 9’la adından söz ettiren Güney Koreli üreticinin adı, şimdi de yeni akıllı kalemle birlikte anılıyor. Note 9 birkaç gündür farklı renk seçenekleri, batarya kapasitesi ve kablosuz şarj aleti gibi detaylarıyla ortaya çıkmıştı.

Galaxy Note 9‘un öne çıkan bir S-Pen’i olacağını uzun süredir biliyoruz. Bluetooth bağlantısıyla cihazına bağlanacak olan yeni kalem, seleflerine göre çok daha işlevsel olacak. Öte yandan, bu kalem (veya çok benzeri) Samsung’un amiral gemisi Tab S4‘te de yer alacak.

XDA Developers’ın Tab S4’ün firmware dosyalarını keşfetmesiyle, özel kalemin bazı işlevleri açığa çıkmış oldu. Buna göre müzik kontrolü, kamera deklanşörü, telefonun kilidini açma ve farklı buton kombinasyonları yenilenmiş kalemle karşımızda olacak. Öte yandan çok daha fazla uygulamanın özel yazılım desteği sağlaması bekleniyor.

Şu bir gerçek ki yeni nesil S-Pen Samsung’un yeni dönemde en çok üzerinde durduğu konulardan olacak. 9 Ağustos‘ta gerçek detayları birlikte göreceğiz.

Galaxy Watch ve Note 9 için yepyeni kablosuz şarj cihazı