Bilgisayarımızı dezenfekte etmek

Bilgisayarımızı dezenfekte etmek donanım günlüğü 2

Bilgisayarımızı dezenfekte etmek hem sağlık hem de bilgisayarın aslında kullanılabilirlik açısından uzun bir ömre sahip olmasını sağlar.

Bilgisayarımızı dezenfekte etmek neden önemlidir ? Bu soruyu cevaplamadan önce içeride sıkışıp kaldığımız ve evden çalıştığımız bu dönemde, her şeyi yapmak için dizüstü bilgisayarlarımıza güveniyoruz. İster evden çalışın, ister konferans görüşmesi yapın ya da sadece aileniz ve arkadaşlarınızla dijital zaman geçirin, dizüstü bilgisayarlar bizim için böyle bir zamanda cankurtaran olabilir.

Ancak dizüstü bilgisayarınız, ne kadar işlediğinize bağlı olarak hızla bir enfeksiyon üreme zemini haline gelebilir. Şu anda hasta olmamak için çok uğraştığımız düşünüldüğünde, onu temiz tutmak parmaklarımızın enfekte olmasına engel olabilir. Peki dizüstü bilgisayarımızı nasıl dezenfekte ederiz?

Bilgisayarımızı dezenfekte etmek

İlk olarak, dizüstü bilgisayarınızı tamamen kapatın ve fişini çekin. Bağlı olabilecek tüm SD kartları veya USB bağlantılarını çıkarın; temizlerken her boşluğa ve çatlamaya girmek istememiz çok doğaldır.

Rüyaları kontrol etmek mümkün mü? Bu cihazlarla evet!

Özellikle klavyenin altında, dizüstü bilgisayarın küçük yerlerinden herhangi bir kalıntı veya kırıntı çıkarmak için basınçlı hava kullanın ve yahut elektrik süpürgesi de işinizi görür. Tamamen temizlenmesini sağlamak için bazı vidaları açmanız gerekebilir, ancak nazik olun çünkü gerekmiyorsa hiçbir şeyi değiştirmek istemezsiniz. İçinde olabilecek daha büyük kırıntıları çıkarmak için basınçlı havayı uyguladıktan sonra hafifçe sallayıp üfleyebiliriz.

Bilgisayarımızı dezenfekte etmek için musluk suyu kullanılmamalı

Hurda ve kırıntılardan kurtulduktan sonra, dizüstü bilgisayarı silme zamanı geldi. İsterseniz eldiven giyebilirsiniz, ancak bu durum sadece dizüstü bilgisayarınız biyolojik bir tehlike ise gereklidir. Tüy bırakmayan bir bez kullanın -mikrofiber en iyisidir. Bir izopropil alkol çözeltisi kullanın. Apple,Dell ve Microsoft % 70 izopropil alkol çözeltisini önermektedir. Leke bırakabileceğinden dolayı düz su tavsiye edilmez ve özellikle musluk suyu kullanılmaz.

Dizüstü bilgisayarınızı sildiğinizde, sıvıyı asla doğrudan cihaza uygulamayın. Bezinizi ıslatın ve her yüzeyi silin. Ekrana özellikle dikkat edin, çünkü çok fazla baskı ile kırılması korkutucu derecede kolaydır. Çözüm hızlı bir şekilde hava ile kurutulmalıdır, ancak dizüstü bilgisayarınıza tekrar açmadan önce kuruması için izin verin.