Runescape hackerların yeni hedefi! Hackerlar Runescape ile voleyi vurdu!

Runescape

Popüler MMORPG türündeki Runescape oyunu hackerların yeni hedefi oldu. Hackerlar oyun sayesinde voleyi vurdu. İşte detaylar.

Hackerlar bu sefer ilginç bir yönteme başvurdu. Kişilerin kimlik bilgilerine saldırmak yerine popüler MMORPG oyunu olan Runescape üzerinden hack yaparak milyonlar kazanan hackerler geliştirici firmayı zora soktu. Peki, Runescape hack olayı nasıl gerçekleşti?

Watch Dogs 2 ücretsiz olarak nasıl alınır?

Popüler YouTuber SirPugger tarafından yayınlanan bir videoya göre; hackerlar oyunda para kasmak için Kasım 2019’da binlerce yeni hesap yaratmış. Bu hesapları kullanarak Runescape’de pazar dengesinde bozulmalar yaşanmış. Runescape’in sunucuları sürekli yeni hesap yaratılmasından sonra çökmeye başladı.

Hackerlar, yalnızca oyun için altın aldıkları hesaptan çıkış yaparken diğer hesaplarına altın aktarıp bunları pazar sürmüş. Bu sayede oyun içi altınlar bir nevi klonlanmış diyebiliriz. Bu yöntem ile hackerların toplamda 250.000 doların üzerinde para kaldırdığı söyleniyor. Hackerlar oyun içi paraları bitcoinler ile satarak kasalarını doldurmuş. Oyunda yaşanan bu güvenlik açığının kapatılmasının ardından hem hackerlar artık altın kopyalayamıyor hem de oyun içi pazarda artık daha dengeli fiyatlar ile karşılaşılabiliyor.

Runescape

Bu tip hack olayları video oyunlarında sıkça görünüyor. Özellikle Glitch adı verilen sistemler sayesinde oyun içi para ve item klonlamak bir dönem çok modaydı. Hatta döneme damgasını vuran Knight Online’da bile bu yöntemler sıkça kullanılıyordu. En basiti Knight Online’ın ilk zamanlarında iteme + basacağınız zaman yanması durumunda modemi hızlı bir şekilde kapattığınızda oyun gerçek zamanlı kayıt alamıyordu. Bu sayede iteminiz yanmıyordu.