Robot Ayı İle Ayı Fobisine Son

Robotic Bear Caretaker Can Lift People from Beds 474427 2

Aslında başlıktaki olay ile anlatacağımız olay biraz farklı olsa da haberimizin başkahramanını bir ayı oluşturmakta.

Bu ilginç haberi aldığımız ülke yine tahmin edebileceğiniz gibi Japonya. Japonya’da faaliyet gösteren Robot for Interactive Body Asistance (Riba) ve Riba II çalıştıkları projenin meyvelerini sonunda aldı.

Bu iki firma da insanlara yardım edecek robot projeleri üzerinde çalışmakta. İki firma; 2009-2011 yıllarını kapsayan dönemde bu proje üzerinde çalışmıştı.

Bu projenin ismi “RoboBear” yani Robot Ayı. Riken ve Sumitomo Riko Company Limited’in bu fikre destek vermesi ile de proje hayata geçmiş oldu.

Yetkililerin bu projede ayı figürünü kullanmalarının ise bir sebebi var; çünkü yetkililer ayıları sempatik ve güçlü bulmakta. Zaten bu Robot Ayı da gerçek Ayı kadar kuvvetli.

Robotic-Bear-Caretaker-Can-Lift-People-from-Beds-474427-2

Robot Ayı; 230-140 kilo arasındaki insanları kaldıracak bir güce sahip. Yetkililer ayı için Humanoid tanımlamasında bulunuyor.

Yani insancıl özelliklere sahip robot. Bu ayı şimdilik hastanelerde hemşire olarak çalışacak. İlk pilot uygulama ise tabii ki Japonya olacak. Daha sonra Robot Ayı’ya talip olan ülkelerde de satışa sunulacak.

Microsoft’tan İnanılmaz Tanışma Paketi