Riot’tan DropHack açıklaması!

Riottan DropHack aciklamasi

League of Legends oyuncularının son dönemlerde yaşadıkları DropHack olayları iyice can sıkmaya başladı.

DropHack; oyuncuların oyunları sırasında oyunun sunucuları ile olan bağlantısına yapılan saldırılara verilen isimdir.

Riot'tan DropHack aciklamasi!

Son dönemlerde League of Legends oyuncularının muzdarip olduğu DropHack olayı her geçen gün artmaya devam ediyor. İllegal yollar ile üçüncü parti yazılımlarla kötü niyetli kullanıcılar bu olay ile saldırılarda bulunuyordu.

Oyuncuların oyunları sırasında oyunun sunucuları ile olan bağlantısına yapılan saldırılara DropHack denmektedir. Bu saldırıya maruz kalan kullanıcı, oyunla olan bağlantısında kopma yaşar. Bunu belli aralıklarla ya da tüm maç boyunca yapmaktadırlar. Bu sayede DropHack kullanan oyuncular, rakip takımda yer alan iyi oyuncuları oyun dışı bırakarak, rakibin eksik bir şekilde savaş vermesine neden olmaktadır.

Son dönemler bu maçların sayısı oldukça yükselince, oyuncular Riot Games’i ağır dille eleştirmeye başlamışlardı. Herkes tarafından beklenen açıklama ise Riot Games tarafından yapıldı. Türkiye ofisi tarafından yapılan açıklama doğrudan Riot Games Türkiye Ofisi Genel Menajeri Hasan Çolakoğlu tarafından geldi.

Saldırıları yakından takip ettiklerini belirten Çolakoğlu, saldırılarda yer alan oyuncuların hesapları süresiz olarak kapatılacağını bildirdi. Saldırılara karşı alınan önlemlerden de bahseden Çolakoğlu, bu önlemler sonrasında saldırıların ciddi bir şekilde düştüğünü belirtti.

Twitter’da artık favlamayacağız!