Riot Games yeni bir davayla karşı karşıya

Riot Games yeni bir davayla karşı karşıya

Law360’ın bildirdiğine göre Riot Games, mobil oyunu Hyper Front’u “Valorant’ın önemli bölümlerinin bir kopyası” olarak nitelendirerek Çinli teknoloji devi NetEase’e dava açtı. İşte tüm detaylar.

Riot Games açıklamalarına göre NetEase, formatı eşleştirmenin yanı sıra karakter tasarımlarının, oyun haritalarının, silah tasarımlarının ve daha fazlasının parçalarını da kopyalamış. Polygon’a göre davayı İngiltere ve Galler yüksek mahkemesine taşıdı, ancak Almanya, Brezilya ve Singapur’da da şikayette bulunuyor. Valorant gibi, Hyper Front da beş kişilik takımları farklı modlarda karşı karşıya getiren, oynaması ücretsiz bir birinci şahıs nişancı oyunu. Riot, iddiasında Hyper Front’un, Ekim 2019’da “Project A” adlı Valorant’ın ilk sürümünü ortaya çıkardıktan kısa bir süre sonra geliştirmeye başladığını belirtti. Bu arada NetEase, “Project M” kod adı altında Hyper Front’un beta sürümünü sergiledi.

Riot Games yeni bir davayla karşı karşıya

Hyper Front’un Singapur’da ve diğer ülkelerde piyasaya sürülmesi, kullanıcılardan bunun esasen Riot Games Valorant’ın bir “kopyası” olduğuna dair şikayetlere yol açtı. Bu da NetEase’in oyunlarda değişiklikler yapmasına yol açtı, ancak Riot, ihlal seviyesinin bunun ötesine geçtiğini söyledi. Hyper Front’un değiştirilmiş sürümü şu anda Android ve iOS mağazalarında mevcuttur ve Google Play’de bir milyondan fazla indirme ve 48.000’den fazla incelemeye sahip. Çok popüler bir oyun olduğu için kopyalarla karşılaşması olası ancak söz konusu kopya biraz fazla ileri gitmiş olabilir.

vivo Y serisi Android 13 Güncellemesi ile performansını yükseltti