Riot Games, oyun içi gelirlerini Ukrayna’ya bağışlayacak

Riot Games, oyun içi gelirlerini Ukrayna'ya bağışlayacak

Riot Games, kendi topluluğundan Ukrayna’nın devam eden kriz sırasında yardım çağrılarına yanıt vereceğini duyurdu. İşte tüm detaylar.

12 Mart’a kadar Riot Games, Ukrayna’daki insani yardım çabalarını desteklemek için Valorant, Legends of Runterra, Teamfight Tactics ve Wild Rift savaş biletlerinin yanı sıra League of Legends’taki yeni Bee satışından elde edilen tüm geliri bağışlayacak. Ayrıca Riot, cebinden 1 milyon dolar bağışlayacağını söyledi.

Riot Games, oyun içi gelirlerini Ukrayna'ya bağışlayacak

Şirket, “Hem Riot’un bağışından hem de oyuncu bağış kampanyasından elde edilen tüm gelirler, Ukrayna ve diğer etkilenen bölgelerdeki insani yardımları doğrudan destekleyecek” dedi. Stüdyo, Ukrayna’daki insani yardım çabalarına bağış yapan oyun şirketlerinin büyüyen listesine katılıyor. Aynı gün Activision Blizzard, Rusya’daki oyunlarının satışını durdurduğunu söyledi. Yayıncı, çalışanlardan gelen bağışlarını bölgeye yardım eden yardım kuruluşlarına ikiye bir oranında eşleştireceğini de duyurdu. Ukrayna ve Rusya savaşı ne yazık ki hala devam ediyor. Devam eden bu savaşın içinde tüm şirketler Rusya’ya yaptırım uygulayıp Ukrayna’ya yardım edebilecekleri kadar ediyorlar. Apple ve Samsung gibi büyük şirketler dahi Rusya’ya ürün satışlarını durdurdu. Facebook, Twitter, TikTok ve hatta Reddit dahi Rusya’ya yaptırım uygulayan uygulamalar arasında yer alıyor. Rusya şu anda hem maddi hem de manevi bir çok yaptırım ile karşı karşıya. Tüm bunların neticesinde müzakere masasından iyi haberler gelmesi bir süredir bekleniyor.

Elon Musk uzay süpürgesi cevabı gündeme bomba gibi düştü