Resident Evil Village için Japonya’da sansür gündemde

erherh

Resident Evil Village, son dönemin merakla beklenen oyunları arasında yer alıyor. Yeni gelen bilgiler ise, en azından Japonya’daki oyuncular için sansürü işaret ediyor.

Resident Evil Village, Japonya’da sansürlü olarak satışa sunulacak. Bu, aslında sürpriz bir karar değil, zira daha önce de pek çok oyuna sansür uygulanmıştı. Japonya derecelendirme kurulu CERO, genellikle çok kanlı, şiddetli sahnere izin vermiyor ve bu sahnelerin düzenlenmesini istiyor.

Bu bağlamda da Japonya’da satışa sunulacak Village’te daha az miktarda kan kullanılacak ve kafa kesme gibi çok şiddetli sahneler olmayacak. Yine de, hikâye işleyişinde bir farklılık olmayacak. Oyunun Avrupa ve Amerika’da satışa sunulacak olan versiyonlarında ise herhangi bir kısıtlamanın olması beklenmiyor.

Resident Evil Village için Japonya'da sansür gündemde

Japonya’da daha önce The Witcher 3 ve Grand Theft Auto 5 gibi popüler oyunlara da çeşitli sansürler uygulanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde oyunun boyutu da belli olmuştu

Microsoft Store’daki bilgilere göre Village’ın yeni nesil Xbox’ta kaplayacağı yer, sadece 35GB. Ek olarak bir de Verse isimli mutliplayer modu var. O da yaklaşık 15GB boyutta. Oyunun PlayStation 5’teki, ilk gün yaması hariç boyutu da 28GB olarak belirtildi.

Günümüzde diğer oyunların boyutlarını göz önüne aldığımızda, gerçekten Capcom’un iyi iş çıkardığını söyleyebiliriz.

RE Village, PC ve konsollar için 7 Mayıs tarihinden itibaren raflarda yerini alacak.

Keenetic City kablosuz router ile geniş kablosuz ağ mümkün