Renault’un Yeni Elektriklisi Zoe!

renault zoe

Yüzde yüz elektrikli otomobiller projesi kapsamında model gamını genişletmeye devam eden Renault’nun yepyeni elektrikli otomobili ZOE, Alaçatı’da gerçekleşen lansmanın ardından Türkiye’de satışa sunuldu.

İzmir – Alaçatı arasında kullanma imkanı bulduğum ZOE ile ilgili izlenimlere geçmeden önce, bu özel aracın detaylarından bahsetmekte yarar var.

Gerek tasarımı, gerekse de donanımıyla şehir yaşamı için tasarlanan ZOE, Renault tarafından Türkiye’de Fluence Z.E., Kangoo Z.E. ve Twizy’nin ardından sunulan dördüncü elektrikli model olma özelliğine sahip.

Markanın özellikle global anlamda Fluence Z.E. satışları istenilen düzeye ulaşamazken, Twizy ise iki kişilik oturma kapasitesi ve düşük menzili ile daha kısıtlı bir müşteri kitlesine hitap ediyor. İşte tam da bu sırada satışa sunulan ZOE, iki model arasındaki boşluğu doldururken, dört kişilik oturma kapasitesi ve şehir yaşamı için ideal iç mekan ve bagaj
hacminin yanı sıra yeterli menzil kapasitesiyle de oldukça geniş bir müşteri kitlesini hedefliyor.

5038816404 4e0041562b Zoe PreviewParis2010 RenaultOnFlickr c

TASARIM

ZOE, sade ve yalın çizgileriyle dikkat çekerken, aracın önündeki Renault logosu, farları, stop lambaları ve koyu renkli camlarındaki mavi renk efekti onun elektrik motorlu bir otomobil olduğunun altını çiziyor. Sıra dışı ön ızgara, bombeli ön tamponun yanlarına entegre led tipi gündüz farları da bu yalın tasarımı vurguluyor. Ön ve yanlarda vurgulanan sadelik arka bölümde de kendisini hissettirirken, bagaj kapağı üzerindeki ZOE logosunun rengi de yalın tasarım anlayışını destekliyor. Bu arada aracın 338 litrelik bagaj hacmi Yeni Clio’dan 38 litre daha fazla bir yükleme alanı sunuyor.

Bu sıra dışı otomobilde Renault arka kapı kollarını Alfa Romeo modellerinden hatırlayacağımız şekilde gizlemiş. Arka kelebekcamlarının olması gereken yerdeki bölümkapı kolu olarak düşünülmüş. Bu aradakapı kolu üzerinde Renault’nun bir teşekkürüolarak ZOE’nin tasarımcısı JeanSemeriva’nın parmak izi yer alıyor. Önde büyük tasarlanan logonun altına gizlenen bölmede aracın pilinin şarj yuvası yer alıyor. Renault ZOE, Yeni Clio da dahil olmak üzere yaklaşık yirmi adet RenaultNissan İttifak modelinin kullandığı B platformunu temel alıyor.

Türkiye İstedi Facebook Kapattı!