Renault Duster çarpışma testinden 0 yıldız aldı!

2021 Dacia Duster fiyatları en dip seviyede

Renault’un yan markası Dacia, Brezilya’da yok. Dolayısıyla Duster gibi modeller de Renault logosuyla satışa çıkıyor. Peki Renault Duster ne kadar sağlam? İşte yanıtı.

Renault Duster çarpışma testinden 0 yıldız aldı! Otomobil sektöründe pek çok marka var. Fakat genele baktığımızda bu sayının sandığımız kadar yüksek olmadığını görüyoruz.  Örneğin Dacia, Renault’un alt markalarından biri. Seat ve Skoda da Volkswagen grubuna ait. Yani marka sayısı fazla olsa da temelde otomobil sektörüne hükmeden şirket sayısının hayli sınırlı olduğunu görüyoruz.

Üreticiler bu sebepten farklı modelleri, farklı ülkelerde, farklı isimlerle satışa sunabiliyorlar. Örneğin ülkemizde Dacia Duster olarak satılan model Brezilya’da Renault Duster olarak satılıyor.

1624345989 2021 New Dacia DUSTER 7 scaled

Renault Duster çarpışma testinden 0 yıldız aldı!

Bu iki otomobil dışarıdan bakıldığında birbirine benzer bir görünüm sergilese de işin aslı biraz farklı. Çünkü kullanılan malzemeden tutun da mühendislik tarafına kadar pek çok değişen unsur mevcut. Bu da ister istemez otomobilin güvenilirliğin etkiliyor.

Örneğin Brezilya’da üretilen Renault Duster girdiği çarpışma testlerinden sıfır yıldız almış. Evet yanlış okumadınız, sıfır yıldız. Bu otomobilin fazlasıyla tehlikeli olduğu anlamını taşıyor. Yani bu otomobil ile geçireceğiniz basit bir kaza bile sizin hayatınıza mal olabilir.

Tekrardan belirtmemiz gerekiyor. Brezilya’da üretilen model ile ülkemizde satışa sunulan Duster arasında güvenlik açısından önemli farklar bulunuyor.

Galaxy Z Flip 3 ve Z Fold 3 ‘Pil Koruma’ özelliğine sahip ilk Samsung telefonları