Dacia Duster İddiasını Arttırıyor

Dacia Duster İnceleme

Model atağını sürdüren Dacia’nın satış rakamları açısından önemli bir yere sahip olan Duster modeli güncellenen yüzü ve artan konforuyla iddiasını arttırıyor.

İlk kez 2010 yılında yollara çıkan ve bugüne kadar üç yıl içerisinde 450 binden fazla satış adediyle gündeme oturdu.

Öncelikle güncel Duster’ın boyutlarının selefiyle aynı kaldığını söyleyerek konuya girmekte yarar var. Aracın çok sevilen karoserinde radikal değişimler yerine prestije yönelik küçük dokunuşlar öne çıkıyor.

4315 mm. uzunluk, dikiz aynaları dahil 2000 mm. genişlik ve tavan barları dahil olmak üzere 1695 mm. yüksekliğe sahip Duster, 2674 mm. Dingil mesafesiyle sınıfı açısından iç mekanda önde ve arkada oturan yolcular  için yeterli bir diz mesafesi sunuyor.

Aracın genel hatlarında önceki versiyona oranla büyük bir farklılık dikkat çekmezken, Duster’da yapılan güncellemeler genellikle krom malzeme üzerine yoğunlaşmış. Önde ızgara ve tampon koruması modern tasarıma sahip çift optikli ve gündüz farlarına sahip yeni
far bloğuyla birleşerek ortaya oldukça dinamik bir yüz çıkarmış.

dacia duster 2014 600 x 450

Duster’da artık daha fazla özellik bulunuyor. Bunlardan ESP ve dört hava yastığı, Eco mode, gündüz farları, vites değiştirme göstergesi standart olarak sunuluyor. Buna ek olarak Dacia MEDIA NAV, hız ayar ve sınırlayıcı ve arka park sensörleri de opsiyon listesinde yer alıyor.

Bagaj hacmi 475 litreye genişleyen Duster’ın ses yalıtımı da iyileştirilmiş. Aracın süspansiyonlarının selefine göre konfora dönük olarak bir parça yumuşaması kullanım keyfini arttırmış.

Mevcut motor gamlarına eklenen TCe 125 ülkemizde satışa sunulmayacak. 1.5 dCi motorun 90 ve 110 HP versiyonlarının yanı sıra 1.6 16V 105 HP motorun benzinli ve LPG’li versiyonları da Türkiye pazarında satışa sunuluyor.

Duster’da otomatik şanzıman seçeneği şimdilik yer almıyor.

Samsung’un pTablet Efsanesi, KitKat Almaya Başladı