Redmi Note 7 adeta yok satıyor

xiaomi redmi note 7

Xiaomi geçtiğimiz Ocak ayında satışa sunduğu Redmi Note 7 modelinin başarısı hakkında bazı açıklamalarda bulundu. İşte konu hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon pazarının yükselen isimlerinden biri olan Xiaomi, özellikle orta segmentteki uygun fiyatlı modelleriyle ilgi odağı olmuş durumda. Çinli üretici, geçtiğimiz Ocak ayında bu statüdeki cihazlarına bir yenisini daha eklemiş ve Redmi Note 7 modelini satışa sunmuştu.

Redmi Note 7 beklentileri fazlasıyla karşıladı

Kısa sürede önemli bir satış başarısı yakalayan yeni Redmi modeli, Xiaomi’nin de yüzünü güldürmüş durumda. Şirket adına konuşan CEO Lei Jun, Redmi’nin her gün 50.000 adet Note 7 sattığını söyledi. Jun, eğer büyük bir aksilik olmazsa Redmi Note 7 satışlarının Mart sonuna kadar 4 milyonu geçeceğini belirtti.

Malum Mart’ın bitmesine şurada pek fazla birşey kalmadı. Dolayısıyla Redmi Note 7’nin 3 ay gibi bir sürede 4 milyonluk satış rakamını yakalamış olması muazzam bir başarı diyebiliriz. Özellikle de rekabetin en yoğun olduğu segmentte böyle bir satış başarısı yakalamak pek kolay değil.

Bu arada dip not olarak şunu da hatırlatalım. Redmi, Xiaomi’nin alt kuruluşlarından biri. Yani Redmi ile Xiaomi arasındaki ilişkinin, Honor ve Huawei arasındaki ilişki gibi olduğu söylenebilir. Nedendir bilinmez fakat Çinli üreticiler yan kuruluşlar üzerinden model yelpazesi genişletmeyi seviyorlar.

Dip not: Redmi Note7 hali hazırda ülkemizde satışa sunulmuş değil.

Xiaomi Mi Pay dünyaya açılıyor