Realme X serisi yolun sonuna geldi

Realme G1 isimli bir cihaz şirketin resmi web sitesinde görüldü

Son dönemdeki popüler akıllı telefon üreticilerinden biri olan Realme önemli bir karara imza attı. Realme X serisi yolun sonuna geldi. İşte detaylar.

Özellikle son 2 yıldır Realme’nin müthiş bir çıkış yakaladığını söyleyebiliriz. Genel olarak orta segmente hitap eden fiyat performans ürünleri satan Realme bu anlamda gerçekten de rakipsiz isimlerden biri.

Fakat Huawei’de yaşanan çöküş ile birlikte Realme’nin model yelpazesi de genişledi. Diğer Çinli üreticiler gibi Realme de yaşanan bu çöküşten kendisine pay alma niyetindeydi. Nitekim Çinli üretici genel anlamda istediğini aldı.

 Realme X serisi yolun sonuna geldi

Realme’nin Avrupa ve Asya pazarına açıldığı ilk serilerden birisi de Realme X’ti. Fakat Çinli üretici artık bu seriyi sonlandırma kararı aldı. Yani uzun lafın kısası artık yeni bir Realme X modeli görmeyeceğiz.

Bu kararın neden alındığı ise şimdilik bilinmiyor. Belki de Realme GT ve benzeri serilerle daha kalıcı bir başarı yakalamış olabilir.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Realme uzun bir süredir ülkemizde de kurumsal olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Hatta uygun fiyatlı telefon denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olmaya başladı diyebiliriz. Bakalım Çinli üretici bu başarısını sürdürüp global pazardaki payını daha üst seviyelere taşımayı başarabilecek mi? Elbette bunu zaman gösterecek.

Reddit, iOS’ta TikTok benzeri bir video özelliği başlattı işte konu ile ilgili detaylar