Realme 8s 5G tanıtıldı! İşte özellikleri

realme 8s

Akıllı telefon pazarındaki dinamik isimlerden biri olan Realme model yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Çinli üretici bugün yeni bir telefon tanıttı. İşte detaylar.

Realme 8s 5G tanıtıldı! İşte özellikleri. Uzun bir süredir Türkiye’de kurumsal olarak hizmet veren Realme model yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Çinli üretici geçtiğimiz gün iki yeni model daha tanıtıldı. Bu modellerden birisi de Realme 8s 5G oldu.

Realme 8s 5G gücünü MediaTek tarafından geliştirilen Dimensity 810 5G yonga setinden alıyor. Sistemini 6GB RAM ile destekleyen telefonun minimum dahili depolama alanı ise 128GB.

Dileyen kullanıcılar için 8GB’lık ikinci bir versiyon da bulunuyor. Realme yeni modelinde microSD kart desteğine de yer vermiş.

realme 8s 1

Realme 8s 5G tanıtıldı! İşte özellikleri

Telefonun arka yüzünde 64 MP, f/1.8, 26mm (wide), PDAF, 2 MP, f/2.4, (macro), 2 MP, f/2.4, (depth) özelliklerinde 3’lü ana kamera modülü yer alıyor. Ön yüzde ise 16MP’lik geniş açılı bir kamera yer alıyor.

Hem ana, hem de ön kamerayla 1080p çözünürlükte 30fsp’te videolar çekmek mümkün. Realme bu modelinde 5000 mAh’lık bir bataryaya yer vermiş. Bu batarya 33W hızlı şarj desteği de sunuyor.

Telefonun Avrupa’daki satış fiyatı 210 euro olarak belirlendi. Dürüst olmak gerekirse bu fiyatın sunulan özelliklere göre normal olduğu söylenebilir. Muhtemelen bu cihaz ülkemize gelirse de 3000 TL’lik bir fiyatla satışa sunulacaktır. Elbette bekleyip göreceğiz.

Oppo kamera tarafında Kodak ile çalışıyor